Organizasyonu Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübünün yaptığı Kdz. Ereğli 2009 Zafer Bayramı Satranç Turnuvası gerçekleştirildi. Turnuva Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün sahildeki binasında yapıldı. Başhakem İskender Hatip konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde, "Turnuvada İsviçre Sistemi eşlendirmesi kullanıldı. Her yıl okullar açılmadan yapıldığı için katılım fazla olmuyor. Tatilin devam etmesine rağmen yine de 29 oyuncu katıldı. Bunların 7'si bayandı. Toplam 6 tur oynandı. Bu turnuvada bir değişiklik yaparak notasyonu zorunlu tuttuk ve tur başına her oyuncuya 75 dk. Süre verdik. Böyle yapmamız genelde olumlu karşılandı. Ödül olarak genel sıralamada ilk 3'e madalya, 15 yaş altındaki 3 sporcuya da kulüp tişörtü verildi. Turnuvada başhakem olarak İskender Hatip, masa hakemi olarak da Mustafa Altıntaş görev yapmıştır.
Turnuvada dereceler şöyledir (Genel), 1. Mehmet Eren Ermiş (Anadolu Lisesi Öğrencisi). 2. Tuncay Atamer (Sofya Üniversitesi Mezunu). 3. Celalettin Erdoğan (Bilgisayar Programcısı)
(15 Yaş altı) 1. Murat Yanık (Kepez İzmirlioğlulları İÖO), 2. Berk Eren Bakır (Özel Utku Koleji İÖO), 3. Fevzi Barış Yanar (Özel TED Koleji İÖO) Ayrıca bir sonraki turnuva 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında gerçekleştirilecektir"