Zonguldak Futbol İl Temsilciliği seçimi, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında yapıldı. Divan başkanlığını Gençlik ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, üyeliklerini Metin Malkoç ile Ali Bayrak'ın yaptığı seçimlere, 68 kulüpten 46'sı katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seçimlere geçildi.
Tek aday olarak seçimlere giren Kemal Demir, 46 delegenin de oyunu alarak 2 yıllığına Futbol İl Temsilciliği'ne seçildi. Seçimlerin ardından kısa bir konuşma yapan Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, "Rakip çıkmaması, görevimizi iyi yaptığımızın göstergesi. Kulüplerimizin gönlünde sevgiye erişmişiz ki, beni bu göreve yeniden layık gördüler.
Seçimlere katılan-katılmayan tüm kulüp yetkililerine teşekkür ediyorum. Yeni sezon hazırlıklarına en kısa sürede başlayacağız" dedi.
Önceki Futbol İl Temsilcisi Erdoğan Özarman, 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde DSP'den Zonguldak Belediye Meclis üyeliği için istifa etmiş, yerine TFF tarafından Kemal Demir atanmıştı.