Kozlu Belediyespor'da yabancı aşkı bitmek bilmiyor. Yeşil-beyazlı takımda geçtiğimiz sezonlarda başlayan yabancı furyasına  bu sezonda Gürcü futbolcuların yanı sıra  2 Ganalı ve birde Nijeryalı'yı katıldı. 25 yaşındaki Ganalı orta saha oyuncusu Nkyı Bernard, Nijaryalı 29 yaşındaki forvet Henry Emmanuel , Ganalı 22 yaşındaki kaleci Osman İbrahim Yeşil-beyazlı takımda denenmeye alındı.

Yeni sezon çalışmalarını sürdüren Kozlu Belediyespor, takıma yarar sağlayabilecek oyuncu seçmeleri sona erdi. Yeşil-beyazlı takımın geçtiğimiz Cuma günü başlattığı, Zonguldak ve çevre illerden bir çok profesyonel ve amatör futbolcuların oluşturduğu  seçmelerden sonuç çıkmadı.
Kozlu Belediyespor'un yabancı aşkı geçtiğimiz yıllara dayanıyor. Yeşil-beyazlı takım, 2 sezon önce Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör ligde şampiyonluğa oynarken devre arasında bir çok yabancı futbolcu denemeye almıştı. Bu dönemde Nijeryalı ve Brezilyalı oyuncuları gündemine alan Kozlu Belediyespor yönetimi bu oyuncularla gerek teknik heyetin raporu doğrultusunda gerekse oturma izni sorunu neticesiyle anlaşma sağlayamamıştı.
2012-2013 sezonu öncesi tekrar yabancı oyuncuları gündemine alan Kozlu Belediyespor rotasını Gürcistan'dan sonra Gana ve Nijerya'ya çevirdi.
Yeni sezon hazırlıklarına başlayan yeşil-beyazlı takım, Gürcistan 1'inci lig takımlarından  FC İmereti Khoni'de forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Giorgi Goderidze'yi denemeye aldı. 
Ardından Dinamo Batu'da forma giyen 19 yaşındaki forvet oyuncusu Aivengo Varshanidze'de Kozlu'ya getiren Kozlu Belediyespor, bu iki oyuncu hakkında Antrenör Faruk Bahadır'un raporu doğrultusunda hareket edecek. Yönetim, Gürcistan'dan gelen bu iki oyuncun yanında Ganalı 25 yaşındaki orta saha oyuncusunu Kozlu'ya getirdi. Ganalı oyuncu Nkyı Bernard, ilk takımla birlikte ilk idmanına çıktı. Ganalı oyuncu için Yeşil-beyazlı yönetim Antrenör Faruk Bahadır'ın raporu doğrultusunda hareket edecek.
Kozlu Belediyespor'da denenmek üzere öğleden sonra iki oyuncu daha geldi. Nijerya'da Bendel Insurance Football Club takımından 29 yaşındaki forvet Henry Emmanuel ve Gana'da Declan FC takımında oynayan 22 yaşındaki kaleci Osman İbrahim, Kozlu Belediyespor'un çalışmalarına katılacak. U17 Milli takımında yer aldığı öğrenilen kaleci Osman İbrahim'in yanı sıra yabancılar basketbolcuları aratmayan boylarıyla dikkat çekiyor.
Transferden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Birinci, Basın Sözcüsü Hakan Yayalar'ın karşıladığı yabancı oyuncular hakkında son kararı Antrenör Faruk Bahadır verecek.