Zonguldak Galatasaray Futbol Okulu'ndan, yeni adıyla Sarayspor Futbol Akademisi'nden  yetişen 12 yaşındaki  Kubilay Sefercik Spor Toto Süper lig ekiplerinden Beşiktaş'ın alt yapısına transfer oldu. Kubilay Sefercik,  önümüzdeki hafta İstanbul'a giderek Beşiktaş ile sözleşme imzalayacak.
İki yıldır  altyapıya verdikleri önemin meyvelerini toplamaya başladıklarını  belirten  antrenöre Turan Altıntaş,  yetirtirdekileri oyuncuları profesyonel takımlara bonservis ücreti dahil hiçbir beklentilerinin olmadığını belirtti. Amaçlarını Türk futboluna sporcu yetiştirmek olduğunu belirten Altıntaş, şunları söyledi." Kubilay 2 yıldır Filyos Beldemizden gelerek çalışmalara katılıyor. Uzak bir mesafeden gelmesine rağmen severek geliyor.Hiçbir antrenmanı kaçırmıyor. Çok yetenekli bir sporcu. Ben kendisine yeni gideceği Beşiktaş kulübünde başarıların devamını diliyorum.
Orada daha çok çalışarak kendini göstereceğine ve A takıma kadar yükseleceğine inanıyoruz. Biz yetiştirdiğimiz futbolcular Profesyonel takımlara verirken hiçbir ücret talep etmiyoruz. Lisanslarını veriyoruz. Amacımız Türk futboluna sporcu kazandırmaktır. "dedi
Beşiktaş gibi büyük bir camiaya  gittiği için  mutlu olduğunu , çok çalışarak ileride iyi bir futbolcu olmak istediğini belirten Kubilay Sefercik ise şunları söyledi: " Beşiktaş spor kulübü tarafından beğenildim. Önümüzdeki hafta İstanbul'a sözleşme imzalamaya gideceğim. Beni yetiştiren buradaki tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ta çok çalışa-rak iyi yerlere geleceğime inanıyorum" dedi.