Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği ve İstanbul Gençlik Spor Kulübü Bisikletçileri tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu ekibi Zonguldak il sınırlarına ulaştı.
13-26 Aralık 2009 tarihleri arasında 13 Aralık saat 12.00'de Taksim'de düzenlenen Bayrak-Toprak Töreni ile başlamıştı. Sekiz Milli Bisikletçi'nin 1914 yılında Sarıkamış'ta şehit düşmesini anmak için düzenlenen bisiklet turu ekibi İstanbul'dan yola çıkarak Sakarya, Adapazarı, Düzce, Bolu, Bartın, Kastamonu, Abana, Sinop, Gerze, Ordu, Ünye, Trabzon, Beşikdüzü, Artvin, Hopa, Ardahan il sınırında konaklayacak olan bisikletçiler Kars, Sarıkamış Şehitliğini, Allahüekber Dağlarında son bulacak. Devrek Bölge Trafik, Devrek İlçe trafik Ekipleri ve Devrek Devlet Hastanesi Ambulans Sağlık ekipleri ile Mengen ekiplerinden teslim alınan Milli Bisikletçiler aynı ekip tarafından Çaycuma'da hazır bulunan diğer ekiplere telsi edildiler. Dorukhan Tüneli'nden Zonguldak istikametine yola çıktıktan sonra bisikletinden düşen Milli Sporcu Tarık Gülerin kol dirseğinin kırılması neticesinde olay yerinde hazır bulunan ambulansla Zonguldak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
İstanbul Taksim Atatürk Anıtı'nda devlet protokolünün katıldığı törenle İstanbul Toprağı alınarak Milli Bisikletçiler tarafından Kars, Sarıkamış Şehitliği'ne bırakılacak. Yaklaşık 2 bin kilometre yol kat edecek olan Milli Bisikletçilere destekleyici olarak Üsküdar, Pendik, Beykoz, Esenler ve Eyüp Belediyeleri katkı verdi.  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Zafer Yurtseventyener, "Böyle tarihi fedakarlık ve kahramanlık dolu bir milletin tarihini nesilden, nesile yaşatması için bu tür faaliyetlerde bulunanları kutluyorum. Bizleri gerek asayiş gerekse sağlık yönünden araç ve personel açısından destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.