Kdz.Ereğli'de şehit olan Aydınlar Köyünden (Armutlucuma) Kenan Yıldızhan ve şehit Tayfun Demirbay adına futbol turnuvası düzenlendi.

 


Bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyon sırasında 1993 yılında Tunceli'de şehit düşen Tayfun Demirbay ile 2000 yılında Şırnak'ta şehit düşen Kenan Yıldızhan anısına Yazıören Köyü'nde düzenlenen futbol turnuvası finalinde Yazıören Gençlik, Sarıhamlı Gençlik'i 6-2 yenerek şampiyon oldu.



Aynı turnuvada 13 yaş altı olarak ilk defa düzenlenen futbol turnuvasında Aydın Armutlucuma U-13 futbol takımı Yazıören U-13 futbol takımını finalde 4-2 yenerek geleneksel hale gelecek turnuvaya şampiyon olarak başladı.



Final maçının ardından şampiyon ve ikinci olan takım oyuncuları, Armutlucuma Civar Köyleri Derneği yöneticileri ile turnuva komitesi Aydın Köyü'nde bulunan şehit Kenan Yıldızhan ve şehit Tayfun Demirbay'ın mezarı başına giderek dua etti.



Turnuvanın Komite Başkanı Dursun Bozkurt, geleneksel hale 'Şehit Kenan Yıldızhan ve Şehit Tayfun Demirbay Futbol Turnuvası'nın bu yıl da centilmence geçerek hedefine ulaştığını söyledi. Son dönemlerde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda şehit düşen polis ve askerlere de başsağlığı dileyen Bozkurt, "Yaralı gazilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz. Düzenlediğimiz bu turnuvanın amacı köylerimiz arası dayanışmayı sağlamak, şehitlerimizin isimlerini her nesile anlatmaktır" dedi.



Armutlucuma Civar Köyleri Derneği Yöneticisi Ali Atar da organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)