Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Çaycuma Belediyesi, sentetik futbol sahası için kolları sıvadı.
Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karayılmaz ve GSİM sentetik futbol sahası fikrini Belediye Başkanı Mithat Gülşen'le paylaşarak, İlçe Stadı'nın yanında bulunan toprak sahanın sentetik yüzeyli saha yapılması için proje hazırlanmaya başlandı. Çaycumaspor'un geçtiğimiz hafta sonu oynadığı Karadenizspor maçını izlemeye gelen Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Buyurucu ve Genel Sekreter Naim Acar'ın da destek verdiği sentetik saha projesinin yakın bir zamanda resmiyet kazanması bekleniyor.
Maçın devre arasında Müdür Ahmet Karayılmaz'ın makam odasında sentetik saha projesini masaya yatıran heyet, sentetik saha üreticileriyle fiyat almak için iletişime geçecek. Daha önceden Karayılmaz'ın aldığı fiyatlar cazip bulunurken, ortalama fiyat araştırması için birkaç firmayla daha görüşülecek. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in sentetik saha için büyük bir heyecan duyduğu gözlerinden okunurken, bu projeye büyük ölçüde destek vereceği izlenimi doğdu.
İlçe stadının yanında bulunan toprak zeminli sahanın drenajının yeni yapılması nedeniyle fazla bir masrafın olmayacağı belirtilirken, hatır sahanın üzerine sentetik halı döşeme işlemi için çalışmalar yapılacağı belirtildi. Çok kısa bir zaman içinde projenin hayata geçirilmesini isteyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, protokol tribününde sentetik yüzey numunelerini de inceleyerek sahanın zemini için fikir alışverişinde bulundu. Daha önceden Türkiye'nin birçok ilinde yapılan sentetik yüzeyli sahalardan Zonguldak genelinde, 4 adet bulunuyor. Fener Sahası'nın sentetik çim yapılmasıyla başlayan furya, Erdemir Stadı, Ereğli Beyçayırı Sahası, Erdoğan Demir Stadı ile devam etti. Şuanda merkezde ve Ereğli'de 2 tane olmak üzere toplamda 4 tane sentetik futbol sahası bulunuyor. Çaycuma'ya yapılması düşünülen sentetik saha ile birlikte Zonguldak'taki sentetik çim yüzeyli futbol sahası 5'e yükselecek. Aynı zamanda halı saha olarak kullanılabilen futbol sahanın, GSİM ve kulüplere gelir getirebileceği belirtilirken, sentetik sahanın yapılmasıyla birlikte Çaycuma'daki birçok kulübün yeniden canlanacağı ve sporcu yetiştirmenin daha kolay olacağı söylendi.