BEÜ; 2013 yılında yapımına başlanan, 4 bin 500 metre kare alana kurulan ve 8.5 milyon TL maliyeti ile oldukça büyük bir yatırım olan spor kompleksi içerisindeki yarı olimpik yüzme havuzunun hizmete girdiğini şöyle bildirdi:


ÖĞRENCİLERDEN KEYİFLİ DAKİKALAR

Havuzun hizmete girmesiyle birlikte ilk günü havuzda geçiren öğrenciler; havuzun açılmasıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, haftanın belli günlerinde kesinlikle gelip bu kompleksten faydalanacaklarını söylediler. Havuzun temiz, kullanışlı en önemlisi de sıcaklık olarak çok iyi olduğunu söyleyen öğrenciler havuzda keyifli dakikalar geçirdi. Makine Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Ensar Şahinoğlu ve Şentürk Gençtürk havuzun hizmete girmesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:



“Havuzun açılmasını sabırsızlıkla bekliyorduk. Bugün açılacağını duyunca hemen gidip görelim dedik. Havuz gayet güzel, temiz, gayet iyi. Önceden başka havuzlara gidiyorduk. Artık yanı başımızda üniversitemizin ve yurtlarımızın yakınında böyle güzel bir imkana sahibiz. Cankurtaranlar havuzun kullanım saatleri boyunca buradalar. Soyunma odaları, kafeterya, ayrıca fitness salonu da mevcut. Sayın Rektörümüze böyle bir tesisi bizlere kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ta üniversitemiz dışında faaliyet yapabileceğimiz alanlar yok. Spor da en iyi aktivitelerden birisi. Geçen yıldan beri bekliyorduk bugünü. Sınav heyecanımızı, stresimizi burada atabiliriz. Başka bir yere gitmeye ihtiyacımız yok gerek de yok. Gerçekten bizler için çok iyi bir yatırım oldu. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyoruz.”