Bahçelievler Mahallesi'nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 10.177 m2 ve Zonguldak Belediyesi'nden tahsisli 1044 m2 olmak üzere toplam 11.221 m2 arsa üzerine uluslar arası standartlara uygun ve bin 500 kişi kapasiteli yapılmak üzere 1995 yılında ihale edilen Site Spor Salonu'nun inşaat çalışmaları, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından çıkarılan 1.000.000 TL'lik ödenekle geçen hafta başlamıştı. Çalışmaların tam gaz sürdüğü belirtildi.
Mevcut Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nun uluslar arası standartlara uygun olmaması ve ihtiyaca yeterince cevap vermemesi nedeniyle 14 yıl önce ihaleye çıkarılan ve
1996-2004 yılları arasında bitirilmesi planlanan kentin ikinci spor salonunun inşaat çalışmalarına aradan geçen uzun yıllara rağmen başlanamamıştı. Yetkililerin ödenek yetersizliği ve arazi sorunu nedeniyle başlayamadığını belirttiği Site Spor Salonu için geçtiğimiz hafta, merkezi Safranbolu'da bulunan Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uygunluk onayı alındı ve salonun yapımına geçtiğimiz hafta yüklenici firma tarafından ilk kazma vuruldu. Uluslar arası standartlara uygun olarak inşa edilecek spor salonunun, hakem ve sporcu soyunma odaları, VIP odası, antrenman salonları, kafeteryası ve 100 araçlık otoparkı bulunacak.