TFFHGD Zonguldak Şubesi ile İl Hakem Kurulu arasında gizliden gizliye yaşanan kavga ayyuka çıktı

HAKEMLERİN TOPLANTISINA POLİS ÇAĞIRILDI: Seçimle gelen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi ile atama ile gelen İl Hakem Kurulu arasında gizliden gizliye yaşanan kavga, önceki akşam yapılan bilgilendirme toplantısında bir kez daha su üstüne çıktı.

TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz'ın daveti üzerine, önceki akşam Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda hakem ve gözlemcilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TOPLANTIYI TERK ETTİLER

Toplantının başlamasından kısa bir süre sonra TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yıl-maz ile İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen arasında sözlü tartışma yaşandı. Yılmaz'ın, İl Hakem Kurulu'na yönelik bir sorusu üzerine, Pesen'in hakaret ve küfür etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis çağrıldı. Bu sırada İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, Yönetim Kurulu üyeleri ile bazı hakemler toplantıyı terk etti.

"HAKARET VE KÜFÜR ETTİLER"

Önceki gün Ankara'ya giden TFFGFD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz, telefonla yaptığı açıklamada, ekonomik durum ve dernek çalışmalarını değerlendirmek için bir toplantı düzenlediklerini belirterek, "Davetimiz üzerine gözlemci ve hakemlerimiz toplantıya katıldı. Toplantı sırasında İl Hakem Kurulu Başkanı'na bir soru sordum. Sayın Başkan, 'Böyle bir şey yok' diyeceğine, hakaretler ve küfürler ederek ortamı gerdi. Kendisini medeni olmaya davet ettim. Sorduğum soruyla ilgili kendisini telefonumla olaya şahit olan kişiyle görüştürdüm. Sayın Başkan, telefondaki kişiye de ağza alınmayacak küfürler sarf etti. Yanındaki Yönetim Kurulu üyelerinden Metin Cevahir hariç, diğer üyeler ve bazı hakemler de derneğimize yönelik hakaret ve küfürlerini sürdürdüler. Ardından toplantıyı terk ettiler. 'Nereye kaçıyorsunuz? Bir şey varsa izah edin' dedim. Hakaret ve küfürler yine sürdü. Ardından polis geldi. Biz, toplantıda olan her şeyi bir tutanak haline getirdik ve toplantıya devam ettik. Bu tutanağı, ilk etapta TFFHGD Genel Merkezi'ne göndereceğiz" dedi.

MAÇA ÇIKMAK İSTEMİYORLAR

Yılmaz, bu olayın ardından hakem ve gözlemcilerin maça çıkmamak için dilekçe verdiklerini belirterek, "50-55'e yakın gözlemci ve hakem arkadaşımız, 'Hocam, biz bu şartlarda hakemlik yapmak istemiyoruz. Bu İl Hakem Kurulu gitmediği sürece de maçlara çıkmayacağız' diyerek bize dilekçelerini verdiler. İkinci bir dilekçe verene kadar da maçlara çıkmama kararı aldılar. Ben de onlara, 'Bakın arkadaşlar, ben geçen sezon başında 'maçlara çıkmayacağım' diye dilekçe vermiştim. Kimseden bir şey istemiyorum. Herkes kendi kararını versin' dedim. Durumu taban birliklerine anlattık. TFF yetkililerini de bilgilendirdik. TFF yetkilileri, olaya el koyacaklarını söylediler" diye konuştu.

"SENARYOYU YAZDI, OYNADI"

Hedefteki isim İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen de yaptığı açıklamada, toplantıda yaşananların, TFFGFD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz ile eski FİFA hakemi Cem Papila'nın yazıp oynadığı bir senaryo olduğunu öne sürerek, "Davet üzerine toplantıya katıldık. Ancak toplantıda, İl Hakem Kurulumuz hedef alındı. Serdar Yılmaz ve Cem Papila, bir güzel senaryoyu yazdılar ve oynadılar" dedi.

"HAZMEDECEKLER"

Pesen, Dernek'ten kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu belirterek, "Bizim göreve atanmamızı hazmedemiyorlar. Ancak hazmedecekler. Bazı hakem ve gözlemciler maçlara çıkmamak için dilekçe vermiş. Bizim hakem sıkıntımız yok. Maçlar programına göre, aksama olmadan oynanacak. Kulüplerimiz rahat olsun" diye konuştu.

KULÜPLER TEPKİLİ!

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Küme takımları, hakem camiasında yaşanan bu kavgadan rahatsız. Dernek ve İl Hakem Kurulu'nun kavgasının hakemleri olumsuz etkilediğini ileri süren kulüp yöneticileri, "Filler tepişiyor, karıncalar eziliyor. Biz ne zorluklarla takımı sahaya çıkarıyoruz, bunları biliyorlar mı? Yaşanan bu çekişmelerden hakemler olumsuz etkileniyor. Bunlar da maçlara yansıyor. Son zamanlarda maçlardaki hakem hatalarını buna bağlıyoruz. Yetkililerin bu duruma el koymasını bekliyoruz. TFF, ASKF ve taban birliklerini bu konuda göreve çağırıyoruz. Çünkü, moral motivasyonu bozulan hakemlerden kaynaklanan hatalar nedeniyle şampiyonluk ve küme düşme etkilenecek" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

EREĞLİ'DE HAKEM
SPOR GÖNÜLLÜLERİ BAŞKANI

Süper Amatör Kümede hakemlik yapan Orhan Ergül'ün de Ereğli'de Spor Gönüllüleri adı altında oluşturulan ekibin başında olmasına da tepki geliyor, "Ya hakemlik yapın ya da dernekte görev alın, hakemlerin tarafsız olması gerekir, Kilimli'deki bir hakemin Kilimli'de spor oluşumunun içinde yeralırsa ne olur? Kilimli takımlarını kollar değil mi? Ereğli'de Ereğli takımlarının maçlarına bu kişi veriliyor mu verilmiyor mu biz ona bakarız?" dediler.