Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Zonguldakspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından karara bağlanan 27 yaş sınırından dolayı kadrosunda kontenjana takılan 13 oyuncusundan 6’sı ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Turgay Sakar, Hakan Tan, Kaan Tan, Ender Doğramacı, Volkan Bozkurt ve Hakan Ateş’in sözleşmelerini karşılıklı olarak fesih ettikten sonra 3 genç isimi kadrosuna dahil eden kırmızı-lacivertli yönetimin son gözdesi 26 yaşındaki Engin Yeşilli…
Teknik Direktör Talat Özden’in raporu doğrultusunda hareket eden yönetim, Spor Toto 2’nci Lig takımlarından Pursaklarspor’da oynayan sol bek oyuncusu Engin Yeşilli ile her konuda anlaşması halinde bu oyuncuya resmi sözleşme imzalatacağı alınan bilgiler arasında.
U15 Milli takımla Balkan Gençler Şampiyonası’nda ay-yıldızlı formayı giyen Yeşilli, 1998 yılında futbola Bursaspor altyapısında başladı. Ardından profesyonelliğe adım attığı ilk takımı Bursa Merinospor’a transfer olan defans oyuncusu Engin Yeşilli, sırasıyla Yalovaspor, Gebzespor, Adanaspor, Çorumspor, Siirtspor ve son olarak Pursaklarspor forması giydi.
Spor Toto 2’inci Lig takımlarından Pursaklarspor’da çıktığı 14 maçın 12’sinde ilk onbirde oynayan Yeşilli, toplam 1078 dakika süre aldı.