25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Alaplı Belediyesi 11.Sünnet Şöleni'ne maddi ve manevi olarak katkıda bulunanlar, dün akşam düzenlenen törenle, plaketle onurlandırıldı.
Alaplı Belediyesi Çaybahçesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekli plaket törenine; Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Güreş Ağası Aydın Semerci ve Yağlı Güreş Komitesi üyelerinin yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Erdemir Basın ve Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, sponsor işadamları ve esnaflar, Belediye ve il genel meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Plaket töreninde; 64'ü, 25.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne; 4'ü de 11. Geleneksel Sünnet Şöleni'ne olmak üzere, her iki etkinliğe maddi ve manevi destek veren, başta Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte,  toplam 68 sponsor işadamı, esnaf ve bürokrata, Kaymakam Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından plaket verildi.

KAYMAKAM AYDIN MEMÜK
"DESTEĞİMİZ SÜRECEK"
Plaket töreninde konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, bu tür toplumsal organizasyonların asıl sahibinin Alaplılılar olduğunu belirterek, "Alaplı; 25 yıldır düzenlenen yağlı güreşlerde bir marka, dünyada ve Türkiye'de ismi olan bir yer. Eyüp ve Ziya Ünlü kardeşlerin bütün güreşlere katılmaları, başarılı olmaları, Alaplı'ya güreş adına bir değer kattı. Bizler, bu tür organizasyonlara destek veriyoruz. Ama bu işin sahibi Alaplılı'lardır.
Bizler, Kaymakamlık olarak Devletimizin imkanları ölçüsünde, Belediye'nin sosyal projelerinin gerçekleşmesine yardımcı oluyoruz. Asıl katkıyı, hayırsever işadamlarımız ve vatandaşlarımız veriyor. Ben onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz saygıdeğer işadamları, Alaplı'nın gelişmesi için her zaman elinizi taşın altına soktunuz. Ben sizleri bu konuda tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmaların devamını diliyorum. Alaplı, her şeyin en iyisine layıktır" dedi.
ÇİMENOĞLU, "ALAPLI,
KALICI BİR SAHAYA SAHİP OLDU"
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, 25.Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin, Alaplı'nın çok amaçlı bir saha kazanmasına da vesile olduğunu belirterek şöyle dedi.
"Biz bu güreşleri yaptıysak, siz değerli sponsorlarımızın sayesinde yaptık. Bizler sadece sizlere öncülük ettik. Bu işin esas yükünü çeken, bu güreşleri yapmamıza vesile olan siz değerli sponsorlarımızsınız. Onun için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu sene yağlı güreşlerimizi, çarşı merkezinde, bu güreşlerin ilk çıktığı yerde yaptık. Orada iyi bir düzenleme yaptık. Sağ olsun, Erdemir'de, tribün yardımında bulundu. Güreş severler, oturarak, güreşleri izleme keyfini yaşadılar.  Belediye personelimiz canhıraş bir şekilde çalışarak, güreş sahasının düzenlenmesini sağladı. Bizim, bu güreşlerden sonra en büyük artımız şu oldu: O sahanın, kalıcı bir saha olmasına karar verdik. Orada, tribünleri kurduğumuz platformu yaklaşık 1 metre yükselttik. 80 metre uzunluğunda beton platform yaptık. Tribünlerimizi bu platformun üzerine kuracağız. Çim alanımızı da büyütüyoruz. Çim alanın etrafında da yürüyüş yolu yapıyoruz. Bu güreşin bize bıraktığı en büyük katkılardan biri şu oldu: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini yeni sahamızda yapabileceğiz. Alaplı'da ilk defa, sadece protokol değil halk da tribünde oturarak, keyifle milli bayramları kutlama etkinliklerini izleyebilecek. Hedefimiz bu sahayı her sene daha da geliştirerek; en sonunda bu sahayı, Türkiye'nin sayılı güreş sahalarından biri yapmak. Bu sahaya, halkın da teveccühü ile Eyüp Ünlü ile Ziya Ünlü'nün adını vereceğiz. Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından, yağlı güreşin duayenlerinden Sayın Levent Erdoğan bugün buradaydı. Sahamızı gezdi, güreşçilerimizi ziyaret etti, onlara forma hediye etti. İleride, Levent Erdoğan Güreş Spor Kulübü ile hatta mümkün olursa Beşiktaş Kulübü'nün alt yapısıyla, işbirliği içerisinde neler yapabileceğimizi görüştük. İnşallah, ileride, sizlerin de katkısıyla bu işbirliğini de gerçekleştireceğiz. Alaplı'da spor yapan gençlerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Biz Alaplı'dan nitelikli sporcular yetişsin istiyoruz. Bunları da, sizlerin desteğiyle yapıyoruz. Sizler de bu desteği verdikten sonra bunun olmaması mümkün değil. Bugüne kadar verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyor, bu desteğinizin devamını diliyorum."
Başkan Çimenoğlu, bu yıl Sünnet Şöleni'nin de 11.sinin yapıldığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
"11 yılda yaklaşık 800 civarında yardıma muhtaç ailenin çocuğunu sünnet ettirdik Alaplı Belediyesi olarak. Bu gidişle, 10 yıl sonra Alaplı'daki bütün çocukları Alaplı Belediyesi sünnet ettirmiş olacak. Bu sünnetlerin yapılmasında bizleri maddi, manevi destekleyen, bizleri teşvik eden Sayın Kaymakamımız Aydın Memük'e canı gönülden teşekkür ediyoruz."
GÜREŞ AĞASI SEMERCİ, TEŞEKKÜR ETTİ
Güreş Ağası Aydın Semerci de konuşmasında, "Böyle bir akşamda bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum.
İnşallah, bundan sonraki yıllarda da, hep birlikte böyle güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.