BEÜ merkez kampüsünde bulunan açık spor alanları ile spor salonu, yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. 

 

6. Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası Açılış Seremonisinin öncesinde gerçekleştirilen açılışa, Zonguldak Vali Vekili Fethi Özdemir, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ile Federasyon Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi,  Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi İvana Ertlova, akademik ve idari personelimiz ile davetliler katıldı. 
Açılış kurdelesini hayırsever Cemile Çolak, çocukları Ahmet Çolak ve Zeki Çolak ile birlikte kesen Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesine katkı verenlere teşekkür ederek şunları söyledi: 
“Bu güzel davranışın örnek olması diliyorum. Çolak Ailesi, hayırseverlikleri ve yüce gönüllülükleri ile Üniversitemiz için önemli bir yatırım yaptı. Üniversitem adına, Çolak Ailesine şükranlarımı sunuyorum. Üniversiteler akademik ve bilimsel gelişimlerinin yanı sıra sosyal yönleri güçlü, kültürel birikime sahip, spor yapan gençler yetiştirmelidir. Kendini ifade edecek öz güvene sahip bireylerle geleceğimize daha güvenle bakacağız. Üniversitemize kazandırdığımız bu alan, gençlerimizin kampüs içindeki yaşamlarında bir fark yaratacak; modern bir alanda spor yapmalarını sağlayacaktır. Tesisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”  
Hayırsever Cemile Çolak tarafından hibe usulü ile yaptırılan toplam 2.275 metrekarelik alanın düzenleme çalışmaları tamamlanan açık spor tesisi yeni çehresi ile hizmete alındı. Tesiste, iki basketbol ve iki voleybol sahası ve izleyici tribünü bulunuyor. 
Açık spor tesislerinin gezilmesinin ardından Üniversitenin öz kaynakları ile sporcu ve hakem odaları yeniden düzenlenen ve dış cephe izolasyonu tamamlanan spor salonu da hizmete açıldı.