Kdz. Ereğli Belediyesi, “Renklerin Kardeşliği, Sporda Birlik ve Kaynaşma Yemeği” düzenledi. Düzenlenen geceye, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin yanı sıra, 4 büyük takımın Taraftar Derneklerinin Başkan ve Yöneticileri, Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu ve İlçedeki Amatör Kulüplerin başkanları katıldı.

 

Düzenlenen gecede söz alan Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek, Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, Beşiktaş Kdz. Ereğli Derneği Başkanı Bahadır Kasap ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık Mercan, gecede yaptıkları selamlama konuşmasında ayrı renklere gönül verseler de, sporun dostluk ve kardeşlik olduğuna vurgu yaparak, böylesi bir geceyi organize eden başta Belediye Başkanı Hüseyin Uysal olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

ORTAK TUTKU FUTBOL

Düzenlenen gecede “Renklerin kardeşliği” konulu slayt gösterisinin yanı sıra, “Ortak Tutkumuz Futbol” konulu, Ereğli’de futbol geçmişi üzerine fotoğraflarla sunum, ayrıca Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın futbolculuk dönemine ait fotoğraflar ile başkan Uysal’a sürpriz de yapıldı.

 

UYSAL, “AMATÖR KULÜPLER VE TARAFTAR DERNEKLERİNİN YANINDAYIZ”

Renklerin Kardeşliği, Sporda Birlik ve Kaynaşma Yemeği” nde konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, düzenlenen bu gece ile sporun kardeşlik ve dostluk olduğuna vurgu yapmak istediklerini belirterek, katılımla bu mesajın en iyi şekilde verildiğine inandığını söyledi. Kendisi için hazırlanan slayt üzerine futbolculuk dönemlerindeki anılarını da konuklarla paylaşan Uysal, “Her zaman gerek Amatör kulüpler, gerekse taraftar derneklerimizin yanındayız.”dedi.

Uysal, gecedeki konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Sporu bir hayat felsefesi haline getirmemiz lazım. Bizler belediye olarak her mahalleye spor alanları ve spor tesisleri kazandıracağız. Boş alanları ne kadar değerlendirebiliriz diye düşünüyoruz. Bu gece çok mutlu oldum. Tüm spor camiası burada. Tüm taraftar dernekleri yönetici ve üyelerine, amatör spor kulüpleri yöneticilerine selamlarımı sunuyorum.

Spor kardeşliktir, barıştır, her şeydir. Tarih boyunca spora önem veren topluluklar hem ilerlemiş hem de barış içinde yaşamıştır. Bu duygularla geceye katılan herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum."

 

HALİDUN ÖZÇAKIR UNUTULMADI

Düzenlenen gecede, Ereğli Sporu ve özellikle futboluna yıllarca hizmet veren, Beyçayırı Stadını evi gibi gören ve ilçede yayınlanan çeşitli gazetelerin spor sayfalarını haber ve yazıları ile renklendiren ancak, 2012 yılında hayatını kaybeden Merhum Halidun Özçakır’da unutulmadı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Özçakır’ın eşi Emine Özçakır’a gecenin anısına şükran plaketi takdim etti. Emine Özçakır’ın gözyaşlarını tutamadığı gecede, tüm taraftar dernekleri başkanları ve İlçedeki Amatör Kulüplerin başkanlarının da katılımı ile hatıra fotoğrafı çektirildi. (Haber Merkezi)