Kdz. Ereğli’de sportmenlik adına atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Fenerbahçe, Galatarasay, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftar dernekleri arasında, her türlü etkinlikle birlikte hareket etme kararı çerçevesinde, bu kez Beşiktaş Taraftarları Derneği’nin düzenlediği kan bağışına tüm dernekler tam katılım sağladı.

“Renklerin Kardeşliği” sloganı çerçevesinde başlatılan sporun kardeşliğine vurgu yapılan sportmenlik hareketi; bu kez Kdz. Ereğli Amfi  Tiyatro’da ses verdi.

Kdz. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik’in çağrısına, Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek, Galatasaray Taraftarları Dernek Başkanı Cevdet Öztürk ve Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı Sadık Mercan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kan bağışı etkinliğine gelerek hem kan verdiler ve bir kez daha sportmenliğe vurgu yaptılar. 4 dernek başkanı da Kdz. Ereğli’de başlatılan bu hareketi Türkiye’ye örnek gösterirken, “BİZ RENKLERİN KARDEŞLİĞİNİ SAVUNUYORUZ. BİZ SPORUN BİR GÖSTERİ OYUNU OLDUĞUNA VURGU YAPARAK, TÜM TARAFTARLARI SPORTMENLİK ÇİZGİSİNDE BULUŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ” dediler.





“BÜTÜN DERNEKLER KARDEŞ OLMALI”

Yaklaşık 160 ünite kan ve 60 ünite kök hücre bağışı toplanan kampanya ile ilgili bilgi veren  Kdz. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik şunları söyledi: 

“Bu sene 6. Sını düzenliyoruz kan bağış kampanyamızın. Sabahtan saat 11:00’de bu yana kan almaya başladık, şuana kadar müthiş derecede bir ilgi var vatandaşlarımız tarafından. Yalnız şöyle bir bilgi daha var, bugün kök hücre de almaya başladık. Belki de ilk defa Türkiye’de oluyor. Şuan o bağışçılarımız da çok iyi lösemili kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de şuanda 1300 tane lösemi hastası ilik bekliyor. Bunların 900 tanesi çocuk. Eğer buradan uyumlu bir ilik bulabilirsek onları tekrar hayata döndürebilirsek ne mutlu bizlere. Bir de biz Türkiye’de devamlı maçlara gidiyoruz, deplasmanlara gidiyoruz, bütün taraftar derneklerinin kardeşçe olması bir tek Ereğli’de var bu. Buna Türkiye’de bir tek Ereğli’de şahit oluyorsunuz. Bugün burada gördüğünüz gibi Trabzonlusu, Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi bütün başkanlarımızla taraftarları bizlere destek oluyorlar. Kendilerine Beşiktaş Taraftarları Derneğinin başkanı olarak sonsuz teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Hepsine teşekkür ediyorum.”





“DİĞER ŞEHİRLER BİZİ ÖRNEK ALSIN”

Kdz. Ereğli FenerbahçeTaraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek de “Biz de bu başlatmış olduğumuz renklerin kardeşliği adı altındaki diyaloğumuzu Tarkan kardeşimizin yaptığı kan bağışı lösemili kardeşlerimize ilik nakli için alınacak numuneleri için destek olmak istedik. Duyarlı olmaya çalıştık. Eğer buna bir katkımız olduysa çok mutluyuz. İnşallah bundan sonraki bağışlarımızı 4 taraftar dernekleri çatısı altında yapacağız. İnşallah bizleri diğer şehirlerin taraftar dernekleri de örnek alır. Spor sahada güzel eğlenmesini bildikten sonra diğer dernek başkanı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EREĞLİ’DEN TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ”

İkiz bebekleriyle kan bağışı kampanyasına gelip destek veren Kdz. Ereğli Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı Sadık Mercan “Renklerin kardeşliği olarak bu bizim ilk adımımız olacak onu da kanımızı ortaya koyarak göstermek istedik. Bunu biz Ereğli’den tüm Türkiye’ye yaymaya çalışacağız. Sporun dostluğunu, güzelliğini, renklerin birbirine olan uyumunu en güzel burada Tarkan başkanımız da bizi buraya çağırarak göstermiş bulunmaktayız. Teşekkür ederim” sözleriyle sporun dostluğuna vurgu yaptı.


“MÜCADELE SAHADA GEÇMELİ”

Kan bağışını yaparken görüşlerini ifade eden Kdz. Ereğli Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Cevdet Öztürk şöyle konuştu:

“Renklerin kardeşliği adıyla çıktığımız bu yolda tüm taraftar dernekleri olarak Türkiye’ye örnek olmak amacıyla sporun kardeşlik olduğunu, mücadelenin sadece sahada geçmesi gerektiğini ve bu vesile ile Beşiktaş Taraftarları Derneğinin düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyasına tüm dernekler olarak katılarak bunu insanlara göstermek istedik. Bu da inşallah Türkiye’ye örnek olur. Teşekkür ediyorum.”