Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bu yıl 18. Düzenlenen şenlikler kapsamında Su Altı Sporları Kulübü de okul bahçesinde kurdukları havuz ile öğrencileri su altı dünyasına davet ediyor. Kademeli olarak öğrencileri eğittiklerini ifade eden Volkan Demircioğlu, "2003 yılından bu yana faaliyet gösteren bu kulüpte her sene öğrencilerimiz su altı ortamı ile tanışma fırsatı buluyor. Biz de bu faaliyetler kapsamlında üniversitemiz ile beraber ortak çalışmalar düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimiz umarım bundan sonra da bu şekilde kalıcı olacak. Elimizden geldiğince arkadaşlara önce havuz eğitimi daha sonra da deniz dalış eğitimleri ile beraber eğitimlerimizi tamamlayıp sertifikalandırıyoruz. Kurs şu an için bir yıldız dalıcı programını kapsıyor. Bir yıldız dalıcı program SMAS-TSSF ortak eğitim programıdır. Başlangıç seviyesidir. Kendi içerisinde kademe olarak ilerliyor" dedi.
Su Altı Sporları Kulübü Başkanı Hakan Kudak ise "Su altı sporları kulübü hayata geçti. Uzun zamandan beri çeşitli aktiviteler içerisinde bulunuyor.
70'e yakın 1 yıldız kursiyere sahip. Yapılan etkinliklerin yanı sıra farklı faaliyetlerle öğrencilere farklı bir dünyada nefes almalarını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.