Kozlu’ya bağlı Dağköy'de Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri düzenlendi.

Düzenlenen şenliği, AKP Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türk men, Zonguldak Vali Yardım cısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Ahmet Boncuk, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Ankara Yenimahalle önceki Belediye Başkanı ve Dağköy Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Zon guldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Güreş Ağası Servet Aydın ve çok sayıda güreşsever izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Konuşma cılar, "Karadeniz'in Kırkpınar'ı" olarak gösterilen Dağköy Yağlı Güreşleri'nin ulu-sal ve uluslararası duyurulması gerektiğinin önemine değindiler.

"KARADENİZ'İN KIRKPINAR'I"
Bu yılın Güreş Ağası ve İş-adamı Servet Aydın, geleneksel olarak yapılan Dağ-köy Yağlı Güreşleri ve Yayla Şenlikleri'nin daha önce Ça tak mevkisinde yapıldığını belirterek, Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Duyar'ın katkılarıyla Dağköy'e aldıklarını söyledi. Halkın daha rahat bir ortamda güreş seyretmeleri için Dağköy'e Ahmet Duyar'ın katkılarıyla güzel bir tesis kazandırdıklarını vurgulayan Aydın, katkılarından dolayı Duyar'a teşekkür etti. Dağköy Yağlı Güreşleri ve Yayla Şenlik-leri'nin "Karadeniz'in Kırkpınar'ı" olarak tüm Türkiye'ye duyurduklarını ifade eden Aydın, bundan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.
BEKTAŞ; "ÇOK AMAÇLI KULLANACAĞIZ"
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise, tesisi Kozlu'ya kazandıran Ankara Yenima-halle önceki Belediye Başkanı ve Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Duyar'a teşekkür etti. Bektaş, konuşmasında, tesisin sadece güreşlere ait olmadığını, bundan sonrada burada köyler arası futbol müsabakaları ve çeşitli aktiviteler gerçekleştireceklerini belirterek, tesisi burada her konuda değerlendireceklerini söyledi. Güreşleri ileriki yıllarda "Karadeniz'in Kırkpınar'ı" yapacaklarını ifade eden Bektaş, belediye ola-rak ellerinden gelen çalışmayı göstereceklerini vurgulayarak, güreşlere katılan herkese teşekkür etti.
4"DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR"
Ankara Yenimahalle önceki Belediye Başkanı ve Güreş Komitesi Başkanı Ahmet Duyar da, "Karadeniz'in Kırkpınar'ı" olarak gösterilen Dağköy güreşlerinin daha geniş kitlelere ulaştıracaklarını belirtti. Her yıl gelenek sel olarak gerçekleştirilen güreşlerin halkın yoğun ilgisiyle yapıldığını ifade eden Duyar, "Bu tesisi sizlerden aldığımız güçle buraya kazandırdık. Başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak'a, Valimize, Milletvekillerimize, İl Gençlik ve Spor Müdürü-müz Ahmet Sağlam'a, Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş'a, Güreş Ağamız Sayın Servet Aydın'a ve bizlere her konuda desteklerini esirgemeye herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
KARAKUŞ, 67 BİN TL'YLE YENİ GÜREŞ AĞASI OLDU
Kozlu Folklor Derneği (KOF DER) Kolbastı Ekibi'nin gös terisinin ardından güreşlere geçildi. 12 boyda yapılan güreşlere, 208 güreşçi katıldı. Güreşlerin arasında ise "Güreş Ağası" seçimi yapıldı. 8 kişinin katıldığı seçimlerde, Zonguldak'ın plaka numarasını seçen iş-adamı Tuncay Karakuş, 67 bin TL vererek 2010 yılında yapılacak güreşlerin ağası seçildi. Güreşler sırasında itirazlar olmasına rağmen hakemler bu itirazlarının ba-zılarını haklı, bazılarını haksız bularak güreşleri olaysız tamamladı. Başpehlivanlık güreşlerine ise Kırkpınar'da başpehlivan olan güreşçilerin de bulunduğu 20 pehlivan katıldı. Final maçında, Samsun bölgesinden Şükrü Kazan, Alaplılı rakibi Ziya Ünlü'yü yenerek başpehlivanlığı kazandı. Güreşlerin ardından düzenlenen ödül töreniyle dereceye girenlere ödülleri verildi. Başpehlivan Şükrü Kazan, 1100 TL para ödülünün yanı sıra, Altın Kısbet Ödülü'nün de sahibi oldu. Güreşlerde dereceye girenler şöyle;
MİNİK-1: 1.Mustafa Köprülü, 2.Ahmet Faruk Uygur, 3.Harun Özmen ve Oktay Yalçın.
MİNİK-2: 1.Muhammet Aslan, 2.Mustafa Çay, 3.Burhan Tanrıverdi ve Serdar Aktaş.
MİNİK-3: Mustafa Taşdelen, 2.Mustafa Özdemir, 3.Yunus Kaya ve Atilla Aker.
SEMBOL: 1.Burak Yaman, 2.Muhammet Yılmaz, 3.Kerim Koç ve Berkan Bozdemir.