Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10’uncu takımlarından Kilimli Belediyespor, 22 Eylül 2013 Pazar günü Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda yeni sezonun ilk maçına çıkacak. İstanbul’un BAL temsilcisi Sultangazispor’u sahasında konuk edecek sarı-siyahlı ekip, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

 

“LİGE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ”
Kilimli Belediyespor Antrenörü Selahattin Bayar, oyuncularına güvendiğini ve kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarına inandığını belirterek, “Yeni bir takım olmamız ve çalışmalara geç başlamamız, ilk maçta bizi sıkıntıya sokabilir. Ama ben futbolcularıma güveniyorum. Tecrübeli oyuncularımla bu dezavantajı avantaja çevirebiliriz. Bunu sahada en iyi şekilde göstermeye çalışacağız. Çok koşarak ve çok mücadele ederek bu açığı kapatacağız” diye konuştu
Bayar, Sultangazispor’un kaliteli kadroya sahip olduğunu belirterek, “Sahamızda zor bir maç oynayacağız. Sultangazispor, gerçekten güçlü bir takım. İyi bir kadroya sahipler. Sezon başında yaptıkları transferlerle şampiyonluğun en güçlü adayı konumundalar. Biz de boş bir takım değiliz. Bizim de hedefimiz var. Bu doğrultuda sahamızdaki ilk maçımızı kazanarak, lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

 

SARI-SİYAHLILAR 
TARAFTARINA KAVUŞUYOR

Kilimli Belediyespor, 154 gün aranın ardından taraftarıyla buluşacak. Sarı-siyahlılar, geçtiğimiz sezon düştüğü Spor Toto 3’üncü Lig’de, 28 Nisan 2013 tarihinde Ankara’da Hacettepespor ile oynadığı maçta çıkan saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 2 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Sarı-siyahlılar, söz konusu bu cezanın birini ligin son haftasında oynadığı ve 2-1 kazanmasına rağmen küme düşmekten kurtulamadığı Ümraniyespor maçıyla çekmişti. Kilimli Belediyespor’un geriye kalan cezanın indirilmesi için yaptığı girişimler olumlu sonuç verince, sarı-siyahlı takım, Sultangazispor maçıyla 5 ay sonra ilk kez seyircisiyle buluşacak.