Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği"nde bir kez daha Çaycuma rüzgarı esti. Çaycuma Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da il şampiyonu oldu.
Geçen yılın şampiyonu Çaycuma Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı, Zonguldak'ta yapılan final müsabakalarında tüm maçlarını kazanarak, bu yıl da Zonguldak'ı bölge finallerinde temsil etme hakkını elde etti. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan final müsabakasında Devrek Ahmet Taner Kışlalı İlköğretim Okulu'nu 3-0 gibi net bir skor ve güzel bir oyunla yenen Çaycuma'nın sultanları, il birinciliği şampiyonası boyunca taraflı tarafsız tüm seyircilerin beğenisini ve takdirini kazandı.
Geçen hafta Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda oynanan final karşılaşmasında Devrek temsilcisini 25-17, 25-18 ve 25-23'lük setlerle 3-0 mağlup eden Çaycuma Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Zonguldak'ın ve Çaycuma'nın adını il dışında taşıyacak. Çaycuma Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı, Zonguldak şampiyonu olarak 18-22 Şubat 2010 tarihleri arasında Kastamonu'da yapılacak grup birinciliği müsabakalarında Zonguldak'ı temsil edecek. Çaycumalı yıldız voleybolcular Geçtiğimiz sene de il birincisi olmuş ve yine Kastamonu'da yapılan bölge şampiyonasına katılmıştı.Okul idaresi tarafından yapılan açıklamada, başarılı sporculara ve öğretmenlere teşekkür edilirken, destek veren veliler de unutulmayarak, "Bu büyük başarıyı elde eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Voleybol Takımı'nın oyuncularını ve onları en güzel şekilde hazırlayan Beden Eğitimi öğretmeni Onur Çevik'i tebrik ederiz. Ayrıca Okul Müdürü İsmail Baş, Okul Aile Birliği Başkanı Arif Özler ve bu başarıya destek veren tüm öğretmen velilere katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Kastamonu ilinde yapılacak olan grup birinciliği müsabakalarında Zonguldak'ı temsil edecek olan bu voleybol takımımıza ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, özel sektörün de her türlü desteği vereceğine inanıyoruz" denildi. Geçtiğimiz yıl oynanan bölge şampiyonasında, Sinop ve Karabük şampiyonlarını yenip, Bolu şampiyonuna şansız bir şekilde tiebreak setinde yenilerek grup ikincisi olarak eve dönmüştü. Geçtiğimiz sene elde ettiği bu başarıyı bu sene yukarıya taşımak isteyen Çaycumalı yıldız kızlarda hedef Türkiye finalleri.