Geçtiğimiz sezon 1.Amatör Küme’den Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’e yükselen Gelikspor ile Bölümspor, birleşme kararı alarak “Gelikspor” adı altında mücadele edecek. Aynı zamanda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Kilimli Belediyespor’un pilot takımı olacak Gelikspor, her iki takımın oyuncuları ve dışarıdan yapılacak transferlerle iki ayrı asansör takım yerine, tek ve şampiyonluğa oynayacak güçlü bir takım haline gelecek.

Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, Kilimli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Aygün, Kilimli Belediyespor yöneticileri Nihat Yılmaz, Eren Kırıkoğlu, Adnan Aygün, Bölümspor 2.Başkanı Volkan Aygün, Gelikspor Kulübü Başkanı Musa Bahadır ile Kilimli Belediyespor Teknik Direktörü Ahmet Kaya bir araya gelerek birleşmeyi masaya yatırdı.

Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, toplantının ardından yaptığı konuşmada, her iki takımın birleşerek güç birliği yapmasından büyük bir onur duyduğunu belirterek, “Bu aslında tek başına, giderek ayrışarak güçsüz hale gelen takımlar için spor camiasında önemli bir örnektir. Gelikspor ile Bölümspor’un birleşmesinden, güç birliği yapmasından büyük onur duydum. Özellikle burada katkı sağlayan Kilimli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Aygün’e, Bölümspor 2.Başkanı Volkan Aygün’e ve Gelikspor Kulübü Başkanı Musa Bahadır’a teşekkür ediyorum. Diğer beldelerimiz ve ilçelerimizdeki birbiriyle ayrışmış ve güçsüz hale gelmiş takımların da, birbirleriyle birleşerek güç birliği yapması önemlidir. Bu hem spor açısından, hem de kulüplerin sosyoekonomik güçleri açısından önemlidir. Şimdi Gelikspor ile Bölümspor birleşti ve ‘Gelikspor’ adı altında Süper Amatör Lig’de mücadele edecekler. Bu şu demektir; her çıktığı maçta güçsüzlüğü ortaya çıkan bir takımla, karşısındaki takıma mağlup olan bir takımla oynamaktansa, güçlü, mücadele edebilir, başarmak için mücadele eden bir takımda oynamak o oyunculara da zevk verecektir. Arkadan gelenleri de o takımda oynayabilmek için şevklendirecektir. Gelik’te varlık gösterebilen oyuncuların gelecek yıl için Kilimli Belediyespor bir hedefidir, onun alt yapısını oluşturacak tarzda şekillendirilecektir. Ben özellikle Engin başkanıma ve diğer kulüp başkanlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kilimli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Aygün ise, her iki takımın birleşmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “Geçen sene pilot takımımız Bölümspor’du, bu sene Gelikspor olacak. Gelikspor ve Bölümspor birleşmesiyle birlikte Bölümspor lige katılmayacak ve lige Gelikspor katılacak. Bizde futbolcu bazında maddi-manevi ne şekilde destek verebiliyorsak tesislerimizi de açacağız. Ligin deplasmanlı olması, ilçelere gidilip gelmesi yani masrafları çok ve şu anki ekonomik şartlar iki kulübü birden kaldırması mümkün değil. Bizde Gelikspor Kulüp Başkanı ve Bölümspor Kulüp Başkanı ile bir araya gelerek, ‘bu şekilde iki takımı lige katıp da asansör takım olacaklarına, iki takımdan bir takım çıkartalım ve bölgemizi güçlü bir şekilde zirveye oynar şekilde bir takım yaratalım’ dedik. İki kulüp başkanımızın da olumlu yaklaşmasıyla birlikte, biz de bölgenin bir üst ligde bulunan Kilimli Belediyespor’un Kulüp Başkanı olarak aracı olduk. Çünkü Kilimli Belediyespor olarak iki takımı kaldırma, taşıma şansımız yoktu. Sahamız bildiğiniz gibi sezona yetişecek. 3-4 maç dışarıda oynasak bile sahamız yetişecek. Tesislerimizi de Gelikspor’a açacağız, Kilimli’de zaten maç yapacaklar. Güçlü ve Süper Amatör Lig’e renk katacak bir takım ortaya çıkarmak istiyoruz. Futbolcu bazında her türlü, elimizden gelen tüm desteği Gelikspor’a vereceğiz bu sene. Süper Amatör Lig zor bir lig… Güçlü bir takım olsun istedik. Bölümspor’dan Gelikspor’da oynamak isteyen yetenekli futbolcuları var. Gelikspor’un da yetenekli futbolcuları var ve bizim kadromuzda bulunan genç takımda da yetenekli futbolcularımız var. Artı transferlerimizle beraber Gelikspor’u el birliğiyle Gelik-Kilimli ve Bölüm ayrımı yapmadan tek bir güç olarak hep birlikte destekleyerek Süper Amatör Lig’de şampiyonluğa oynayacak bir takımın ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Şampiyonluktan ziyade genç, azimli ve güçlü bir takım ortaya çıkacak. Yani illa ki şampiyon olması gerekmiyor, önemli olan centilmenlik içerisinde oynamalarıdır” diye konuştu.

Bölümspor 2.Başkanı Volkan Aygün de, güç birliği yaparak ligde daha güçlü bir şekilde mücadele edeceklerini belirterek, “Kulüp yöneticileri olarak yönetimimizle beraber biz bu istişareyi yaptık. Güç birliği yaparak daha da güçlü olacağımıza karar verdik. Bu sene Gelikspor ile birlikte hareket edeceğiz. Gücümüzü onlara ekleyerek daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kulübümüz için hayırlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Gelikspor Kulübü Başkanı Musa Bahadır ise, “İki takımın ligde zayıf kalacağını düşündük ve ‘güç birliği’ adı altında birleşme kararı aldık. Daha başarılı olmak için gerekli mücadeleyi yapacağız. Zonguldak futbol kamuoyuna hayırlı ve uğurlu olsun. İki takım olarak birleşme kararı aldık ve iki takım olarak birleşerek güç birliği yapıyoruz. Bunda Kilimli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Aygün’ün de büyük desteği oldu. Gelik Belediye Başkanımız da büyük destek verdi. İki takımın ligde zayıf kalacağını düşündük ve güç birliği adı altında birleşme kararı aldık. Daha başarılı olmak için gerekli mücadeleyi yapacağız. Zonguldak futbol kamuoyuna hayırlı ve uğurlu olsun. Başarılı bir lig geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kilimli Belediyespor Teknik Direktörü Ahmet Kaya da, Gelikspor’a destek olacaklarını belirterek, böyle bir birlikteliğin bu yöreye güç vereceğine inandığını kaydetti.

Kaya, şunları söyledi;

“Böyle bir birlikteliğin bu yöreye güç vereceğine inanıyorum. Yapılanmada Kilimli Belediyespor’un teknik sorumlusu olarak Gelikspor’u da kendimize pilot takım olarak oluşturacağız. Bize gelen oyuncular, genç oyuncular daha çok müsabaka yapma şansı bulacaklar. Süper Amatör Lig onlar için daha büyük bir imkan. Oradan yetişecek futbolcuları Kilimli Belediyespor’da daha hazır hale getirebileceğiz. Yapı taşlarını oturtmada, gerek teknik olarak, gerek oyuncu bazında Gelikspor’a tüm bilgi, donanımları ve tecrübelerimizi aktaracağız. Tüm yöreye hayırlı olmasını diliyor, şimdiden başarılar diliyorum.” (Spor Servisi)