Kdz.Ereğli Gençlik ve Spor Merkezi'nde düzenlenen ve 8 ilden 12 takımın katıldığı organizasyonda, yaklaşık 160 sporcu mücadele ediyor.

Müsabakalar öncesi düzenlenen açılış töreninde konuşan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Asbaşkanı Ferhat Esatbeyoğlu, Ereğli'nin önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

TBESF Oturarak Voleybol 2021-2022 sezonu Süper Lig şampiyonunun yanı sıra 1. Lig final maçları ile Süper Lig'e çıkacak 2 takımın belirleneceği turnuvada takımlara başarılar dileyen Esatbeyoğlu, Eylül ayında Ereğli'de Oturarak Voleybol Gümüş Ligi maçlarının yapılacağını anlatarak, "Gümüş Ligi bizim için önemli noktalardan, turnuvalardan bir tanesi. Kendimizi görmek, camiamıza daha farklı katkı sağlamak adına güzel bir turnuva olacağını düşünüyorum. Oturarak voleybol ile ilgili spor branşlarında antrenman yapmak, çalışmak ve belli bir seviyeye gelmek gerekiyor ki Avrupa'da, dünyada yer alabilelim ve derece yapabilelim. Bu doğrultuda mevcut yönetimimiz elinden geldiğince yapıyor ve yapacaktır." dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, ilçede önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, "Sadece burada kalmayacağız, hazırlıklar yapılıyor. Eylül ayında uluslararası müsabakalar için çeşitli ülkelerden buraya gelecekler. Bir ilçede Ereğli halkının önünde maçlar oynanacak. Bunun gururunu Ereğli halkı yaşayacak." sözleri ile konuştu.

Açılış seremonisine, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İlçe Jandarma Komutanı Ali Akca, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aksoy, Spor Hizmetleri Müdürü Adem Çelik,  teknik heyetler ve sporcular katıldı.

Süper lig şampiyonun belirleneceği final grubunda  Zonguldak'tan Ereğli Belediyespor, Alaplı Anadolu Alges Gençlik ve Spor Kulübü, Adana'dan Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü, Ceyhan Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Gaziantep'den Nizip Paralimpik Gençlik, Karaman'dan İl Özel İdare Spor Kulübü yer alıyor.

2 Takımın Süper Lig'e çıkacağı 1. Lig final grubunda ise Ankara'dan Engelsiz Serebral Palsi Spor Kulübü, Gaziantep'den Şehit Kamil Engelliler Spor Kulübü, Kahramanmaraş'tan Onikişubat NF Spor Kulübü, Karabük'den Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, Konya'dan Şirin Genç ve Spor Kulübü, Mersin'den Beyazay Spor Kulübü bulunuyor.

Organizasyon, 26 Haziran'da sona erecek.