Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'in ilk haftasında geçen yılın şampiyonu Ereğli Belediyespor'u deplasmanda yenen Zonguldakspor'da sevinç var.

"POZİSYONLARI DEĞERLENDİRSEK FARK OLURDU"
Ereğli Belediyespor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Zonguldakspor'un Teknik Direktörü Cahit Terzi, "Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirseydik tarihi fark olurdu" dedi.
Terzi, şunları söyledi;
"Yeni sezon, tüm takımlara hayırlı olsun. Centilmence bir lig olmasını diliyorum. Sezonun ilk maçının stresinden dolayı biraz zorlandık. Geçen senenin şampiyonu ile oynadık. Gerçekten kuvvetli bir takım. İlçe olarak da çok güzel hazırlanmışlar bu maça. Stat tamamen doluydu. 2-3 bin seyirci maçı izledi. Ufak tefek tatsızlıkların dışında centilmence bir maç oldu. Bu maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Ama bizim takımımız iyi bir takım. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Karşılaşmada yakaladığımız çok net gol pozisyonları oldu. Bu pozisyonları gole çevirseydik, 5-6 farklı galibiyette olabilirdi. Çünkü karşı karşıya çok gol kaçırdık. Direkten dönen toplarımız vardı. Buradan kalecileri Sedat'ı tebrik ediyorum. Çok iyi bir maç çıkarttı. Farkı önledi diyebiliriz. Ama sonuçta ilk maçı kazandığımız için mutluyuz" dedi.

"HERKES GÖRECEK"
Terzi, takımın giderek performansını yükseltmeye başladığını belirterek, "Haftalar ilerledikçe daha iyi olacağız ve Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Maçlarda ister istemez kötü tezahüratlar oluyor. Ama Zonguldak şehri bunu hak etmiyor. Ben her zaman söylüyorum. Bunu önleyebilmek için Zonguldak tüm ilçeleri, beldeleri ile birlik yapıp Zonguldakspor'u bir üst lige çıkartmaktır. Eğer biz kendi ilçe ve belde takımlarımızda amatör ligde aynı kategoride oynarsak bu husumet, bu kötü tezahüratlar hep olacaktır. Bundan kurtulmanın tek yolu Zonguldakspor'u üst liglere çıkartmak olacaktır. Bütün isteğimiz, amacımız bu" dedi.

GEÇEN YILIN RÖVANŞINI ALDI
Zonguldakspor, geçen yıl ligde iki kez karşılaştığı Ereğli Belediyespor'dan bir yenilgi ve bir beraberlik almıştı. Bu iki takımın yolları yine TFF 3'üncü Lige terfi maçlarında kesişti. Kırmızı-lacivertli takım, İstanbul'da oynanan terfi maçında Ereğli Belediyespor'a yenilerek elenmişti. Sezonun ilk maçında deplasmanda Ereğli Belediyespor'u 2-0 yenen Zonguldakspor, bir anlamda geçen sezonun da rövanşını almış oldu. Öte yandan Zonguldakspor, hafta sonu karşılaşacağı Alaplı Belediyespor maçı hazırlıklarına bugünden itibaren başlayacak.