Bu yıl 26. düzenlenecek olan Alaplı Yağlı Güreşleri komite seçimi toplantısı tartışmalar nedeniyle yarıda kaldı.

Alaplı Kültür salonunda yapılan Alaplı Yağlı Güreşleri komite seçimi toplantısına Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Güreş Ağsı Aydın Semerci ve iş adamlar ve daire müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Birlik beraberlik içinde olduğumuz taktirde Alaplı’da en güzel güreşleri yapacaklarını belirterek şöyle dedi;
2010 yılında yılın da düzenlediğimiz güreşlerde 105 Bin lira para harcayarak güreşleri yaptık. Güreşlere giriş geliri ise 8 bin civarında oldu. Bu yıl Aktif spor Kulübünden bana güreşleri biz yapalım diye teklif geldi ancak daha sonra düşündü ki bu bir ayrışmaya neden olacak faz geçtik.10 Eylül tarihinde yapılacak güreşlerde tüm kırk pınarda güreş başpehlivanları getirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Güreş severlere her yıl olduğu gibi bu yılda güzel güreşler izleteceğiz” dedi.
İlçe Spor Müdür Vekili Mustafa Öztürk ise konuşmasında, “10 yıldır Alaplı’da iyi kötü güreş organize ettik. Bu zamana kadar hiçbir güreşçini 5 kuruş alacağı kalmamıştır. Bizlere zamanında pahalı güreş yapıyorsunuz diyorlardı. Ancak güreşlerin pahalı olmasını tek nedeni Pazar günü olmasından dolayıdır. Cumartesi günü yapılan güreşler daha ucuz oluyor. Alaplı’da iş adamları bu işin içinde olmazsa bu güreşler Alaplı’da olmaz” dedi.
Söz alan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Tayini nedeniyle bu yıl güreş komitesinde yer alamayacağını belirtti.
 Konuşmaların ardından, güreşlerin kimin yapacağı konusunda tartışmalar yaşanmaya başlandı. Tartışmalar büyünce Belediye Başkanı Çimenoğlu, toplantıyı yarıda keserek güreşleri Alaplı Belediyesi yapabileceğini söyleyerek toplantıyı bir başka güne erteledi.