Türkiye Yıldız Erkek Voleybol Final Müsabakaları Afyonkarahisar'da yapılacak. 16 takımın yer aldığı Afyonkarahisar'daki final müsabakalarında TED Ereğli Koleji, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri de şampiyonluk için mücadele edecek. Temsilcimiz TED Ereğli Koleji, D Grubu’nda yer aldı.
Türkiye Yıldız Erkek Voleybol final müsabakalarının kura çekimi Garden Kale Otel'de gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş'un öncülüğünde yapılan kura çekimine, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Genel Sekreteri Cemalettin Özmen, Voleybol Federasyonu temsilcisi ve aynı zamanda da MHK Üyesi olan Yaşar Yılmaz, Gençlik ve Spor Şube Müdürü İsmail Barın, Afyonkarahisar Voleybol İl Temsilci Yardımcısı Salih Arığ, spor kulüplerinin temsilcileri ve hakemler katıldı.
Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Afyonkarahisar'da yapılacak olan final müsabakalarının dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni etti. 5 gün sürecek olan müsabakaların fair-play ruhuna yakışır bir şekilde gerçekleşmesini isteyen Kuş, kulüplere başarılar diledi.
MHK Genel Sekreteri Özmen, kulüplere başarılar dileyerek, maçların nasıl oynanacağı ile ilgili olarak bilgi verdi.
Konuşmaların ardından kura çekimi yapılarak, kulüplerin gruplardaki yerleri ve oynayacağı saatler belirlendi. Voleybol Federasyonu'nun belirlediği kurallar çerçevesinde yapılması öngörülen kura çekimine bazı kulüplerin temsilcileri tarafından itiraz geldi. Yaklaşık 15 dakikalık bir tartışmanın ardından MHK Genel Sekreteri Özmen, bir telefon görüşmesi yaparak kura çekimi hakkında net bilgi aldı. Özmen, kurallar ne öngörüyorsa, onun uygulanacağını itiraz eden kulüplerin temsilcilerine iletti.
Kura çekiminin ardından kulüplerin gruplardaki yerleri şöyle belirlendi:
A GRUBU
ES Spor
Kayseri Melikgazi Belediye
Ankara Milli Piyango
Kıbrısgücü
B GRUBU
Galatasaray
Bursa Bosch
İstanbul Altınyurt
Çorum İl Özel İdare

C GRUBU
Ziraat Bankası
İstanbul Büyükşehir Belediye
Ankara SGK
Muş Sağlıkspor
D GRUBU
Fenerbahçe
Arkas
Bursa Voleybol
Zonguldak Ereğli TED Koleji