Yedi yıldır üst üste Türkiye şampiyonu olan, iki kez Avrupa üçüncülüğünü, iki kez de dünya üçüncülüğünü elde eden milli bilardocu Gülsen Degener, Ereğli’de gösterimi maçını oynadı.
Mayıs 2005 yılında Avrupa Bilardo Birliği tarafından birincisi düzenlenen Avrupa Bayanlar üç bant bilardo şampiyonasında bugüne kadar bayanlar kategorisinde bir maçta yapılan en yüksek maç ortalamasını (1.500) oynayarak dünya rekorunu elinde bulunduran Gülsen Degener, TED Kdz.Ereğli Koleji’nin davetlisi olarak Ereğli’ye geldi. TED Ereğli Kolejinin her yıl düzenlediği bahar şenliği ve mezunlar günü etkinliklerinde, TED Vakıf Başkan Yardımcısı Celal Bozkuş ile gösteri maçı gerçekleştirdi. Degener yaklaşık 1 saat süren gösteri maçının ardından Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında, 7 yıl öğretmenlik yaptığını bilardo tutkusu nedeniyle İngilizce öğretmenliğini bıraktığını söyledi.
Degener, “Yedi yıldır üst üste Türkiye şampiyonluğunu, iki kez Avrupa üçüncülüğü ve iki kez de dünya üçüncülüğünü elde ettim. Çeşitli ülkelerin liglerinde de bilardo oynamaya devam ediyorum. Hedefim ülkeme dünya ve Avrupa şampiyonluğunu kazandırmak. Bunun için çalışmalarımı da sürdürüyorum. Ben 20 yıldır 3 bant oynuyorum 3 yıllık bir aram var. Yıllardır rakiplerim ve takım arkadaşlarım hep erkek oyuncular oldu. Bu duruma çok alışkınım, hiçbir problem yaşamıyorum. Kadınlar arasında bilardonun yaygınlaşmasını istiyorum” sözleri ile konuştu.
Hollanda’da daha önceki dönemde Türk sponsorların desteği ile ‘Dostluk’ adı verdikleri bilardo takımı kurduklarını hatırlatan Degener, “Kısa sürede bu takım Avrupa’nın en güçlü bayanlarının yer aldığı takım oldu. Hollanda liginde erkeklere karşı üst üste iki yıl şampiyon olduk. Türk sponsorları ve basının bana ilgi göstermesi, takımdaki diğer oyuncuların kıskançlık yaşamasına neden oldu. Böylesine güçlü bir takım sırf kıskançlık yüzünden dağıldı. Daha sonra bay-bayan karışık bir takım kurduk, 1.lige yükseldik ve bu da aynı nedenlerden dolayı fazla gitmedi. Şimdi takımdan ayrılan oyuncular beni arıyor ve yaptıklarının hata olduğunu kabul ediyorlar” dedi.