TED Ereğli Koleji Voleybol Takımı, Afyon'da yapılan şampiyonada Türkiye 2'ncisi olmaları nedeniyle Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya ziyarette bulundu.
Ziyarete, TED Ereğli Koleji Müdürü Selim Aslankaya, Müdür Yardımcısı ve Başantrenör Berkan Durak ve öğrenciler katıldı.
TED Ereğli Koleji Müdürü Selim Aslankaya, yaptığı konuşmada, Kastamonu'da çeyrek final, Çankırı'da yarı finali oynadıktan sonra, Afyon'da yapılan final maçında Türkiye ikincisi olduklarını söyledi.
Vali Erdal Ata da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu;
"BU BAŞARINIZIN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"
"Öğrencilerimiz sporda böyle bir başarı elde etmelerinden dolayı büyük mutluluk duydum. Temennimiz bu başarının devam etmenizdir. Hatta hedefiniz iki defa il birincisi olan lisenizin bundan sonra Türkiye birincisi olması gerekir. Ona göre çalışıp gayret göstermenizi sizlerden bekliyoruz. Tekrar size başarılar diliyorum.  İnşallah bu başarıların yanına diğer branşlarda da yeni başarılar eklersiniz."
Müdür Yardımcısı ve Başantrenör Berkan Durak ise, okul olarak ilk voleybolu hedef aldıklarını ifade ederek şunları söyledi;
"KULÜBÜMÜZDE 120 LİSANSLI ÇOCUK MEVCUT"
"Hem kızlarda, hem erkeklerde tüm kentte şöyle bir sistem kurduk. Bunun kararını 5 sene önce verdik. Tüm devlet okullarından öğrencilerden seçim yaptık. Seçtiğimiz öğrencileri servislerle okul çıkış saatlerinde topladık. Hepsine iyi bir eğitim verdik. 5 senedir ürünlerini almaya başladık. Şu anda kentimizden 120 çocuk lisanslı olarak bizim spor kulübümüzde, bir kısmı da okulda oynayarak başarı sağlıyor. Şu an için diğer spor branşlarına daha sıra gelmedi. Aynı zamanda bizim kendi takımımız var. Maçlarımız Ocak ayında başlayacak. Başta voleybol olmak üzere tenis var, iki branşta faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Her yere Zonguldak'ı temsilen gidiyoruz. En başta aslında size gelmek istedik. Yoğunluğunuz nedeniyle biraz bekledik."