Eski milli futbolcu Ergün Penbe, memleketi Kilimli’de tatilini geçiriyor. Oğlu Berkay ile birlikte babası İsmail Penbe’nin yanında tatil yapan Ergün, balık tutuyor, midye çıkarıyor.

Futbol yaşamında tekniği kadar efendiliğiyle de öne çıkan Ergün, geçen sezonun değerlendirmesini yaparken, gelecek sezonki hedeflerini açıkladı. Futbolculuk kariyerini sona erdirdikten sonra ilk teknik direktör tecrübesini Bank Asya Birinci Ligi’ne düşen Hacettepespor’da yaşayan Ergün, bazı takımlardan teklif aldığını söyledi.

“PROFESYONEL FUTBOLA VE TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE ANKARA’DA BAŞLADIM”

Penbe, teknik direktör olarak görev yaptığı Hacettepe’nin Bank Asya’ya düşmesini değerlendirerek, “Erdoğan Arıca hocamla geçtiğimiz sezon Hacettepe’nin başındaydık. Erdoğan Hocam ilerleyen haftalarda görevden ayrıldıktan sonra teknik sorumlu olarak göreve geldim. Hacettepe, benim için iyi bir deneyim oldu. Profesyonel futbolculuk hayatıma Gençberbirliği’nde başlamıştım. Yine bir Ankara takımında teknik direktörlük kariyerime başlamam, benim için yararlı oldu. Bildiğim bir kulüptü ve onun için pek zorlanmadım. Futbolu yeni bırakmanın avantajlarını da kullanarak görev yaptığım süre içerisinde iyi vakit geçirdim. Üzüldüğümüz ve sevindiğimiz anlar oldu. En kötü olan da küme düşmemizdi. İyi bir takımdık. Ancak çok genç olmasından kaynaklanan bir takım hatalardan ligde tutunamadık. Bir çok takımdan fizik ve kondisyon olarak iyiydik. Sadece futbolun meyvesi golü atamıyorduk. Golü atamadığınız zaman da, faturası ağır oluyor.”

“TEKLİF ALDIM”

Konyaspor’dan teklif aldığını belirten Penbe, en iyi kararı vermek gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Teklifler geliyor, ama biraz daha beklemek lazım. En iyisini düşünüp en iyi kararı vermek lazım... Konyaspor’dan geçtiğimiz günlerde iyi bir teklif aldım. Onların da kongresi var. Kongre belli olduktan sonra her şey netlik kazanacak. Onun için sadece sıhhatimi düşünüyorum. Teklifler en iyi şekilde değerlendireceğiz. İnsan memleketini özlüyor ve ben de özlüyorum. Burada iyi vakit geçiriyorum ve onun için ailemi ziyaret ettim. Burada deşarj oluyorum, balık tutuyorum ve midye çıkarıyorum. Ailecek geldik ve iyi vakit geçirmeye çalışıyorum.”

Galatasaray’la ilgili sorulara cevap vermeyen Ergün, sarı-kırmızılı takımın başına geçen Frank Rijkaard’ın başarılı olacağına inandığını belirtmekle yetindi.