Zonguldaklı tekvandocular, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Tekvando Çalışma Salonu’nda kıyasıya yarıştı. Sınava 35 tekvandocu katıldı.  Yıllardır tekvando sporunda önemli başarılara imza atan Antrenör Mehmet Salih Abay, sınav komisyon başkanlığını yaptı. Yardımcı antrenör olarak ise Kadir Bölükçü, asistan Cansu Taşdemir görev aldı.
Mehmet Salih Abay, tekvando sınavı hakkında bilgi vererek, “Bir yıl içerisinde, Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında 3 kuşak sınavı yapıyoruz. Yılın ilk kuşak sınavını yaptık.
Ortalama 35 civarında öğrencimiz bu sınava katıldı. Bu sınavda başarılı olanlar bir üst kuşağa geçmeye hak hazanmış olacaklar. Yeni başlayan bir sporcunun ortalama olarak 1-2 ay kadar bir süre bu çalışmalara düzenli olarak katılması sonucunda sınava katılabilir duruma gelebilirler. Buradaki arkadaşlarımız 3-4 aydır yaklaşık olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Renkli kuşaklarda çalışmalar yapıyorlar. Artık çocuklarımız hazır. Biz sınavı tamamladıktan sonra elimizdeki listeleri Tekvando Federasyonu’na tasnif edilmek üzere gönderiyoruz. Tekvando sporuna başlama yaşı 5, lisans yaşı 7 yaş bitimidir. Ben 5-6 yaşında ki çocukları salona alıyorum. 5-6 yaşında salondaki çalışmalara başlayan çocuklarımız 8-9 yaşlarına geldiklerinde siyah kuşağa aday olabilir duruma gelebiliyorlar” dedi.