Kilimli Beldesi, bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Kilimli Kültür, Sanat, Spor ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında “Batı Karadeniz Ümitler Tekvando Şampiyonası” yapılacak.

Daha önce Bolu’da birinci, Bartın’da ise ikinci ayağı gerçekleşen şampiyonanın üçüncü ayağı 4 Temmuz Cumartesi günü Kilimli’de yapılacak. Zonguldak’ın yanı sıra Kastamonu, Karabük, Çankırı, Bartın, Bolu ve Düzce’den toplam 20 takımın mücadele edeceği şampiyonada, Zonguldak’tan Zonguldak Belediyespor, Mithatpaşa Kulübü, Kilimli Belediyespor, Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Tekvando İhtisas Kulübü ve Ereğli Karate Tekvando Okulu yer alacak.

Zonguldak Belediyespor Antrenörü Mehmet Salih Abay ile ile Mithathaşa Kulübü Başkanı Engin Demir, Cumartesi yapılacak olan şampiyonadan madalyalar beklediklerini söylediler. Sporculara olan güvenlerinin tam olduğunun altını çizen ikili, “Şampiyonanın 3. ayağı bu sezon Kilimli’de yapılacak. Batı Karadeniz’deki 7 ilden 20 kulüp gelmesi bekleniyor. Zonguldaklı kulüpler olarak hedefimiz tabiî ki sayısız madalya kazanmak. Bunu başaracak güçteyiz” diye konuştular.