Zonguldak İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tenis İl Temsilciliği ‘Gençlik haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen tenis turnuvasında dereceye genç tenisçilere ödülleri verildi.
16-20 Mayıs tarihleri arasında Fener semtindeki Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nde düzenlenen tenis turnuvası kız ve erkekler olmak üzere 5 kategoride yapıldı. 50 sporcunun katıldığı turnuvada genç tenisçiler birinci gelebilmek için yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen turnuvalar sonunda 10 yaşta,  kızlarda Ekin Özer, erkeklerde Mert Parim, 12 yaş kızlarda Öykü Akkartal, 14 yaş kızlarda Nehir Üder birinci oldu. 14 yaş erkekler grubu ise okullardaki sınavlar nedeniyle final maçlarının Çarşamba gününe ertelendiği açıklandı. Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nde gerçekleştirilen ödül töreninde birinci olan çocuklar ödüllerini İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Tenis İl Temsilcisi Zafer Kalafat ve Tenis Deniz İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Özçep’in elinden aldı.
Zonguldak Tenis İl Temsilcisi Zafer Kalafat, turnuvamız bugünkü final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. İzleyici sayılarını azlığından yakınan Kalafat, “Çocuklar çok güzel maçlar oyandılar hepsin kutluyorum. İçlerinden ok iyi geleceğine inandığım tenisçilerimiz var. 
Biz bütün tenis sever vatandaşlarımızı turnuvalarımıza davet ediyoruz. İzleyici sayımız çok az. Önümüzdeki turnuvalarda daha çok artmasını diliyorum. Ben tüm spor sever halkımızı bu güzel müsabakalarımızı izlemek üzere kortlara davet ediyorum” dedi.