Zonguldak’ta tenis sokağa indi. Türkiye’de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmasını amaç edinen ve ülkenin dört bir köşesinde başlatılan sokak tenisinin Zonguldak’taki ayağı dün, valilik önünde gerçekleştirildi. Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyonda onlarca kişi tenisle buluştu.
Her yaştan vatandaşın katılarak Valilik önüne kurulan mini tenis kortlarıyla yapılan organizasyona Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Tenis İl Temsilcisi Murat Hut, TEB Zonguldak Şube Müdürü Nurhan Küçük, Antrenörler ve öğrenciler ve tenis severler katıldı.Türkiye’de 81 ilde başlatılan ve Zonguldak’ında ev sahipliği yaptığı sokak tenisinin başlama vuruşunu Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz yaptı.

ÜLKE GENELİNDE YAPILIYOR

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şu görüşlere yer verildi. “Bu yıl TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'un düzenlendiği Sinan Erdem Spor Salonu önünde kurulan Sokak Tenisi kortlarında dünyaca ünlü Danimarkalı raket Caroline VVozniacki'nin ilk servis atışıyla start aldı.Bu yıl da TEB Sokak Tenisi etkinliğiyle ülkemizin 81 ilinde alışveriş merkezleri, spor salonları ve şehir meydanları birer tenis kortuna dönüşürken, her yaş grubundan binlerce sporsever kendi ilindeki organizasyonda ilk defa eline raket alarak tenis oynamanın keyfini yaşıyor. 
Bu etkinlik için Türkiye genelinde kurulacak olan tenis kortları için il temsilcileri belirlendi ve kort malzemeleri, top, raket, tişört, şapka gibi gerekli malzemeler iletildi”