Türkiye’de sayılı tenis kulüpleri arasında yer alan ve Zonguldak’ta uzun yıllar tenis sporuna hizmet veren Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü, 60’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir gece düzenleyecek. Düzenlenecek gece öncesinde tenis sporuna gönül veren Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nün eski sporcuları yapılacak olan turnuvada yer alacak.
19 Temmuz 1951 yılında Osman Zeki Yerdelen tarafından kurulan Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü, 60’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla tanıdık simaları Zonguldak’a davet etti. Bu isimler arasında Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) tarihindeki ilk kadın Başkanı Ayda Uluç, Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nün kurucusu Osman Zeki Yerdelen’in oğlu eski Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve NTV’nin kuruluşundan beri Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan  Erman Yerdelen, Zonguldak Tenis Deniz Kulübü’nün kurucularından Azmi Tlabar’ın oğlu Arif Tlabar yer alıyor.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nden Esra Güner Hangün’ün sunuculuğunu yapacağı gece, 18 Haziran 2011 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
İlk defa böyle bir etkinliğin düzenleneceğinin altını çizen Tenis İl Temsilcisi Zafer Kalafat, “Düzenleyeceğimiz gece öncesi eskiden tenis oynamış kişilerle bir turnuva yapacağız.
Bizim buradaki amacımız ortak bir platformda buluşmamıza sebep olacak ve güzel bir gün geçireceğimiz bir turnuvaya ev sahipliği yapmak. Güzel günleri anmak adına nostalji yaşayacağız. Bir gün sürecek bu etkinlikten sonra yapacağımız gecede Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ile Zonguldak Tenis Deniz Kulübü’nün kurucularından Azmi Tlabar’ın oğlu Arif Tlabar’a plaket takdim edeceğiz” dedi.