Zonguldaklı pehlivan İsmet Açıkgöz, üç yıl araştırma yaparak pehlivanların çocuklarının yüzde 80'inin kız çocuğu olduğunu belirterek, dördüncü çocuğunun da kız olduğunu söyledi.

Kozlu'ya bağlı Dağköy'ünde bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen Kozlu Yağlı Güreşleri ve Yayla Şenlikleri'ne katılan ünlü pehlivan İsmet Açıkgöz, yaklaşık 20 yıldır pehlivanlık yaptığını söyledi. Kendisinin yaptığı araştırmaya göre pehlivanların çocuklarının genellikle kız olduğunu kaydeden Açıkgöz, bunun araştırılmasını istedi. Şu ana kadar bilimsel bir açıklama yapılmadığını kaydeden Açıkgöz, pehlivan olan amcasının pehlivanlık yapmadan önce bir erkek çocuğu olduğunu, ancak pehlivanlık yapmaya başladıktan sonra amcasının 8 kız çocuğu olduğunu söyledi. Kendisinin de üç çocuğunun olduğunu belirten Açıkgöz, 7.5 ay önce 4. çocuğunun dünyaya geldiğini kay dederek onun da kız olduğunu bildirdi. Açıkgöz, "Geçen yıl eşim hamileydi, kız çocuğum oldu. Şu an 7.5 aylık. Ben yine sözümdeyim, benim dördüncü çocuğumda kız oldu. Zannedersem 5-6 olsa yine de kız olacak" dedi.
Pehlivanların çocukları kız oluyor derken bilimsel bir açıklamaya dayanarak söylemediğini anlatan Açıkgöz, şunları söyledi: "Ama garip bir tesadüftür ki, pehlivanlar arasında yüzde 80'lerde kız çocuk oranı. Ben bunun araştırılmasını istedim ama çok net bir şey gelmedi bana. Ben yine ümidi kesmedim, 5. erkeği bulmak istiyorum. Bu sefer iddialıyım, daha değişik metotlar yapacağım. Gıdalarımı değiştirdim, antrenmanlarımı daha değişik yöne çektim. Bakalım bu sefer 5. olacak diye düşünüyorum. Bu Allah vergisidir fazla konuşmamak lazım ama biz pehlivanların pehlivan yetiştirmek için bir tane erkek çocuk isteriz."
Amcasının güreşe başladıktan sonra 8 tane kız çocuğunun oldu-ğunu kaydeden Açıkgöz, şunları söyledi: "Benim amcamın güreş yapmadığı yıllardan bir oğlu var. Güreş yapmaya başladıktan son ra 8 kızı oldu. Bu güreş sporuyla birebir ilgili gibi bir şey. Yine aynı kulüpte arkadaşlarımız var 3-4 kızlı. Tesadüf müdür bilimsel mi-dir açıklanırsa bizimde ona göre merakımız gitsin. Yoksa 10'a doğru gidecek."
İsmet Açıkgöz'ün en büyük kızı Emine Açıkgöz ise bir erkek kardeş istediklerini belirterek şunları söyledi: "Her şeye rağmen başımızda bir erkek kardeşimiz olsun istiyorduk. Ama olmadı. Bunda da bir hayır vardır dedik. Şimdi çok tatlı bir kız kardeşimiz var. Ama inşallah bir erkek kardeşimiz olur."
İsmet Açıkgöz'ün Emine, Melike, Zeynep Sude ve Aybüke isminde dört kızı var. Açıkgöz'ün çeşitli dereceleri de var.