Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike ve teşvik soruşturması kapsamında yürüttüğü tutumu ve 58'inci maddenin değiştirilmek istenmesine tepki göstermek amacıyla Trabzonspor taraftarlarının ülke genelinde başlattığı eylemler kapsamında Zonguldak'ta da tabutlu protesto yapıldı. Soğuk ve yağmurlu havanın etkisiyle katılımın az olduğu yürüyüşte Trabzonsporlular, üzerinde Fenerbahçe'nin bayrağı sarılı sembolik tabutla Fenerbahçe ve TFF'ye gönderme yaptı.
Şehir merkezinde bulunan İstasyon Caddesi'nden Madenci Anıtı önüne kadar yürüyen Trabzonsporlular,  Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Fenerbahçe aleyhine tezahüratta bulundu. Fenerbahçe ve TFF'ye açtıkları pankartlarla tepkilerini gösteren taraftarlar, gıyabi cenaze namazını ardından dua ettiler. 
Trabzonspor taraftarların yaptığı Trabzonsporlular Yürüyor protesto eyleminde yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;
ADALET İSTİYORUZ
Peki, Trabzonsporlular neden yürüyor? Kendileri için mi? İçi boşaltılmış, manası hafifletilmiş bir kupa için mi? Hayır! Trabzonsporlular temiz lig, onurlu mücadele ve hak için, adalet için yürüyor. Trabzonsporlular Türk futbolu için yürüyor. Defalarca hakkı gasp edilmiş, hayat alanı daraltılmış ve buna rağmen bir gün olsun başını öne eğmemiş, onurlu, azimli, inatçı bir camianın temsilcileriyiz biz. Hep söylediğimiz ve istediğimiz gibi futbolun sadece ve sadece sahada belirlenen bir oyun olmasını istiyoruz. Yani adalet istiyoruz! Türk Futbolunu iyileştirme, temizleme ve Fair-Play ruhu ile donatma sorumluluğu taşıyan kurumların, bazı camiaların hizmetine girmiş olmasını kabullenmiyor, elimizde bu kadar belge ve kanıt varken kaybedilen zamana da tahammül edemiyoruz. Bu federasyon binasında yaşayan, hayatını bizlerin futbol sevgisi üzerinden sürdürenlerin, futbola, hayata ve futbol camiasına bakış açılarını, ahlak seviyelerini okudukça gördükçe önce üzülüyor, sonra sinirleniyoruz. Unutulmaması gereklidir ki, yetki onlarınsa futbol bizimdir!
58'NCİ MADDE TÜRK FUTBOLUNUN
NAMUSUDUR! DEĞİŞTİRİLMEZ!
Ortaya çıkan çıplak gerçekler göstermektedir ki, Türk futbolu hiç bu kadar kirletilmemiştir. Ve futbolun en çok kirletildiği dönemde yasa ve talimatların ceza dozajının düşürülmesi, bu kirli yollardan menfaat sağlayanlara güç ve moral vermiştir. Sahada Trabzonspor'un karşısında duranlar bizim rakibimizdir; ama bu kirli yolların çamurlarına bulananlar bizim ve Türk futbolunun düşmanlarıdırlar! Logosu üzerinde Türk Bayrağı bulunan bir kuruma karşı gelip durmak, önünde ona meydan okumak bize zor geliyor; ama bize bu gücü ve hakkı veren, eli kirli, ruhu ve vicdanı bulunmayan, baktığı her şeyi para görenleri buradan uyarıyoruz. Şimdi bu kurumun, beceriksiz ve korkak yöneticileri, yönetimin en temel ilkesini göz ardı ediyorlar: Yetkini devredebilirsin, ama sorumluluğunu asla! Kesin ve net olarak söylüyoruz. 58'inci madde Türk futbolunun namusudur! Değiştirilmez!
Spor kulüplerinin, ama özellikle de Anadolu'daki spor kulüplerinin yönetici ve başkanları şunu çok iyi bilmelidirler ki, kulüplerinizin sahipleri Türk futbolseveredir. Taraftarlarınız tamamı aksini düşünürken 58. maddenin değişimine onay veremezsiniz! Şikecilerle işbirliği yapamazsınız! Yapmamalısınız! Federasyon... 3 Temmuz'dan beri yalpalayan omurgasız Federasyon! Yüzü kızarmayan, ahlaki ve vicdani değerleri olmayan Federasyon... Ve onun bir dediği bir diğerini tutmayan başkanı Mehmet Ali Aydınlar; 'Ligler ertelenmez' dediniz, ertelendi. 'Süper Kupa oynanacak' dediniz, oynanamadı. 'Elimizde kanıt yok' dediniz, Etik Kurul raporu sizi rezil etti. 'Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan Fenerbahçe katılacak' dediniz, UEFA tokatladı. '58'inci maddeyi değiştirmem' dediniz, değiştirmek için kongre topluyorsunuz.
BU CEZALARI KİM VERİYOR?
Fenerbahçe saha kapatma cezası aldı, saha kapatmayı kaldırdınız. Her maç kendisine küfredenlere tek kelime cevap vermeyen Trabzonspor taraftarını cezalandırdınız, gerçek ahlaksızları duymazdan geldiniz. Ekranlarda zırıl zırıl ağlayan ve yalanlarıyla sizi itham edenlerin önünde diz çoktunuz, hakkını arayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e her Allah'ın günü ceza vermek hevesindesiniz. Bu cezaları kim veriyor? Bir Metris tutuklusunun da dillendirdiği gibi dörde üç, altıya bir oldukları kurumlar veriyor. Bunları ortalama ahlaki değerleri olan biri yapamaz. İşte o nedenle asıl soruya geliyoruz: Siz nasıl yöneticisiniz? Siz nasıl insansınız? Sizin güvenilecek tek lafınız olmayacak mı? Sizin şu hak yolunda tek icraatınız olmayacak mı? Bizim o koltuğu işgal edenlerden tek beklentimiz adil olmaları, adam olmalarıdır. Çapınıza ve icraatlarınıza bakınca çok mu ağır bir istektir bu? Evet, görüyorsunuz, Trabzonsporlular yürüyor. Kendi başımıza yürümüyoruz. Bir yanımızda hukukla, diğer yanımızda tertemiz, lekesiz şampiyonluğumuzun ruhuyla yürüyoruz. Ruh ile kupayı, kupa ile asaleti buluşturmaya geldik. Ruhu 1967'den beri bizdeydi zaten. Şimdi emanetimizi almaya, o ruh ile kupayı 7'nci defa buluşturmaya geldik!
Bütün karar alıcılar iyi bilmelidir ki, oynanan her türlü haksız oyunu bozmaya gücümüz vardır. Ve bu gücü adalet yerini buluncaya kadar, sonuna kadar kullanacağız.