Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2 hafta önce göreve seçilen Zonguldak 2.Amatör Küme Futbol İl Tertip Komitesi'ni dün resmen onayladı ve ilgili yazıyı Futbol İl Temsilciliği'ne gönderdi. Komitede yer alan Selami Sağlam'ın herhangi bir cezasının olmamasına rağmen bazı kesimlerce 2 yıl cezası olduğu konusunda yersiz eleştiri yapıldığını belirten Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, ilgili yerlerden aldıkları yazı ile Sağlam'ın cezasının olmadığını kanıtladıklarını belirti.
Demir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
"Bazı basın-yayın organlarında bizim için söylenen kelimeler gerçeği yansıtmıyor. Hiçbir kanıtı ve dayanağı olmayan bu sözlerin Zonguldak amatör sporuna zarar verdiğini daha önce yaptığım açıklamalarda söylemiştim. Ama hala bazı basın-yayın organlarında bu konuda asılsız beyanlar çıkıyor. Bu kişi veya kişilerin hala Zonguldak amatör sporuna zarar vermeye çalıştıkları görülüyor. Zonguldak il sınırları içinde oynanan tüm müsabakalarda yaşanan olayların cezalarını İl Disiplin Kurulu verir. Bu durum Federasyonca onaylanır. İl Disiplin Kurulu'nun verdiği cezalara itiraz edenler TFF Amatör İşler Disiplin Kurulu'na giderler. 10 gündür kamuoyunu oyalayan, Tertip Komitesi'ndeki arkadaşları karalamaya çalışanlar boş yere kamuoyunun kafasını karıştırıyor. Selami Sağlam'ın cezasız olduğu kanıtlandı. TFF, 10 Nisan 2010 tarihli yazı ile İkinci Amatör Küme Tertip Komitesi'ni onayladı. Eğer bir sakınca olsaydı, TFF bu komiteyi onaylamazdı.
Biz gerekli belgeleri sunduk. Tertip Komitesi görevinin başındadır. Komitedeki arkadaşla-rımızın hiçbirinin bu görevi yapmalarında sakınca yoktur."