Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önceki gün İstanbul'da toplandı. Toplantıda, Amatör İşler Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları görüşüldü. Amatör İşler Kurulu'nun, amatör takımlardaki 30 yaş üstü futbolcuların 2'den 3'e çıkarılması önerisi, TFF'den veto yedi. 2009-2010 sezonunda 30 yaş üstü 2 futbolcu oynayabilecek. Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı ve Amatör İşler Kurulu Üyesi Tahir Buyurucu, TFF'nin aldığı kararlar hakkında açıklamada bulundu.
Buyurucu, Amatör İşler Kurulu toplantısının 17-18 Temmuz 2009 tarihleri arasında Samsun'da yapıldığını ve burada alınan kararların TFF'ye gönderildiğini söyledi. TFF'nin önceki gün yaptığı toplantıda bu kararları masaya yatırdığını belirten Buyurucu, "Kulüplerden gelen istek üzerine 30 yaş üstü futbolcu sayısını 2'den 3'e çıkarmak için tavsiye kararı aldık. Bu kararımız TFF'nin toplantısında görüşüldü. TFF, yeni sezonunda 30 yaş üstü futbolcu sayısının 2 olacağını açıkladı. Bu karar, buna göre hazırlık yapan takımları olumsuz etkiledi" dedi.
Başkan Buyurucu, alınan diğer kararlar hakkında da şunları söyledi; "2010-2011 futbol sezonunda Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig kurulacak. Bu lige girmek isteyenlere, önce 'katılmak istiyor musun?' diye sorulacak. Tesisi olmayan takımlar bu lige alınmayacak. Kriterlere uyan takımlar alınacak. İsteyen kulüpler sırt numaralarını 1'den 99'a kadar kullanabilecek. Formalarının arkasına isim de yazdırabilecek. Lisans çıkarma yaşı 13'e çıkarıldı. Şike veya başka bir olaydan dolayı 1 yıldan fazla ceza alan takımlardaki 18 yaşından büyük futbolcular serbest kalarak istediği kulübe gidebilecek. Kaleci antre-nörleri belgesi olmasına rağmen sahaya giremiyordu. Bu sezondan itibaren elinde belgesi olan kaleci antrenörleri yedek kulübesine girebilecek. Filiz lisans ücretini ise 10 TL'den 5 TL'ye düşürdük. Yeni sezonun amatör spor kulüplerine ve hakem camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TAKIM SAYISI 2'YE Mİ DÜŞECEK?
Türkiye Futbol Federasyonu, iller-deki takım sayılarını yeniden be-lirleyecek. Bu belirlemenin ardından TFF 3'üncü Lige katılacak ta-kım sayıları açıklanacak. Yeni kri-terlere göre, Zonguldak'tan katılacak takım 3'den 2'ye inebilir.