Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Zonguldak Şubesi tarafından organize edilen "TSYD Mini Cup" sürüyor.
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Zonguldakspor ile Kilimli Belediyespor, Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden Dilaverspor, Birinci Amatör Küme'de mücadele eden Karadonspor'un yanı sıra Galatasaray Futbol Okulu ile Trabzonspor Futbol Okulları'nın 1998-99 yaş grubu ile 2000 ve üzeri yaş grubunda mücadele ettiği turnuva, ilk gün 4 maç oynandı. Turnuvanın ikinci gününde 1998-99 yaş grubunda Dilaverspor-Trabzonspor, Karadonspor-Kilimli Belediyespor, 2000 ve üzeri yaş grubunda ise Zonguldakspor-Karadonspor ve Trabzonspor Futbol Okulu-Dilaverspor maçları oynandı.
Fener Sahası'nda 20'şer dakika üzerinden oynanan karşılaşmalar hayli çekişmeli anlara sahne oluyor. Aşırı sıcağa rağmen üstün bir performans sergileyen minik futbolcular, profesyonel futbolcuları aratmıyorlar.

ÖZDEMİR: "GELECEĞİMİZ
ÇOCUKLARIMIZ"
TSYD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Özdemir, düzenlenen organizasyonla 150'ye yakın minik çocuğu bir araya getirdiklerini belirterek, "TSYD olarak Zonguldak'ta spora katkılarımız sürüyor. Daha önce, çeşitli spor branşlarında ulusal ve uluslar arası şampiyonalarda derece elde eden Zonguldaklı 12 sporcuya 1.000 TL destekte bulunmuştuk. Bunun yanı 2 kez 'Süper Cup' düzenleyerek Süper Lig takımlarının yeni sezona hazırlanmalarını sağlamıştık. Bu sezon da minik futbolcuları düşündük.
Futbol okulları arasında düzenlediğimiz "Mini Cup"la 150'ye yakın çocuğu bir araya getirdik, onların birbirleriyle kaynaşmalarını, yeni dostluklar edinmelerini sağladık. Maçlara velilerin de ilgi göstermesi bizim için ayrı bir mutluluktu. Cuma gününe kadar sürecek olan turnuvamız şenlik havasında geçiyor. Centilmenliğin ön planda tutulduğu turnuvamız ayrıca futbolla yeni yeni haşır neşir olan minik futbolcuların maç performanslarını artırmalarında etken olacak. Güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Burada tek düşüncemiz çocuklarımız. Onların Zonguldak'tan yetişip gelecekte büyük birer yıldız olacağından hiç kuşkum yok. Zaten maçları izleyenler şahit olmuştur. Çocuklarımız gerçekten çok yetenekliler. 'Profesyonel futbolculara taş çıkartıyorlar' desek yanlış olmaz.
Çocuklarımıza emek veren tüm hocalarımızı kutluyorum. Gerçekten hem Zonguldak, hem de Türk futbolu için önemli bir görev üstlenmişler" dedi.