Karadeniz Ereğli’de, Şevval ve Esra Bayrak isimli kız kardeşler taekwondo branşında elde ettikleri başarılarla Türkiye’nin gururu oldular.

Kız kardeşlerden büyüğü olan Şevval Bayrak, Konya ve Karaman’da yapılan müsabakalarda Milli Takım Türkiye 3.lüğü ve Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonluğu elde ederek, Eylül ayında Tekirdağ’da yapılacak Balkan Şampiyonası’nda Milli Takımı temsil etmeye hak kazandı. Kardeşi Esra Bayrak ise geçen seneki müsabakalarda, minikler kategorisinde Türkiye 3.sü oldu.


ÇATUROĞLU VE ÇAKIR, BAYRAK KARDEŞLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Bayrak ailesini Öğretmenevi’nde ağırlayarak, Şevval ve Esra kardeşlere çeşitli hediyeler verdiler. Şevval ile Esra Bayrak kardeşler için düzenlenen ödül törenine, anne Ayşe ile baba Levent Bayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, İlçe Müdürü Serkan Keleş ve Bayrak kardeşlerin taekwondo antrenörü Murat Kalem de katıldı.


ÇATUROĞLU: “YETER Kİ BİZİ GURURLA TEMSİL ETSİNLER”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, başarılı sporcuların her zaman yanlarında olacaklarını ve destekleyeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Ben öncelikle taekwondo müsabakalarında önemli dereceler elde ederek, Ereğli’mizi ve Zonguldak’ımızı başarıyla temsil ettikleri için Şevval ve Esra kızlarımıza teşekkür ediyorum. Şevval kızımız, elde ettiği derece ile uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı ve Milli Takıma çağırıldı. Bu başarı, oldukça önemli bir başarı. Kızlarımızı yetiştiren anne-babalarına ve antrenörlerine de çok teşekkür ediyoruz. Gerek bizler, gerekse İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlerimiz, İlçe Teşkilatımız ile Belediyemiz, spor organizasyonlarında başarılı olan kardeşlerimizin yanındayız, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki bizim ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırsınlar, bölgemizi ve ülkemizi gururla temsil etsinler. Böyle başarılı sporcularımızın artmasını istiyoruz. Bu konuda da İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlerimize güveniyoruz. Çiçeği burnunda bir Spor Bakanımız var, kendisiyle görüştük, İlimizin ihtiyaçlarını aktardık, olumlu bir yaklaşım gördük, inşallah bu görüşmemizin semerelerini de alacağız. Ben tekrar Şevval ve Esra kızlarımız ile ailesini ve hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”


ÇAKIR: “BAŞARILARIN HER ALANDA ARTMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da Şevval ile Esra kardeşlerin elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirterek, “Bu kardeşlerimiz, bizim göğsümüzü kabartmışlardır. Kendilerini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Onların bu başarıları elde etmelerinde katkılarını yadsıyamayacağımız değerli anne-babaları ile antrenörlerine, İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlerimize de teşekkür ediyorum. Bu tür gurur verici başarıların sporun yanı sıra her alanda artmasını temenni ediyorum. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.