Türkiye’nin en iyilerinin yer aldığı Ankara Wushu Temsilciğinin düzenlediği Wushu Sanda müsabakalarında  en son akşam çıktığı gala profesyonel  maçında Ereğlili Muhammet yaşa bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek büyük bir başarıya imza attı ve  turnuvanın şampiyonu oldu. 

 

Ankara Wushu temsilciğinin 13-15 Eylül tarihleri arasında düzenlediği Wushu (sanda) Genç- Büyük, (Bay-Bayan) İller Arası Dostluk Kupası müsabakalarında Kdz.Ereğlili sporcuları büyük bir başarıya imza attı.
Ankara Pursaklar Spor Salonu’nda 12 ilin katıldığı bu şampiyonaya Kdz.Ereğli temsilen katılan Kdz.Ereğli Wushu Sanda Gençlik Spor Kulübü antrenör ve sporcuları büyük başarıya imza attılar. Şampiyonada 2 altın, 2 gümüş madalya çıkartan Kdz.Ereğli Wushu Sanda Gençlik Spor Kulübü Wushu 1. Kademe antrenör ve 10 yıldır ringlerde yarışan Muhammed Yaşa profesyonel Wushu Lei Tai Gola maçında 1.’lik kupasını aldı.
Kdz.Ereğli Wushu Sanda Gençlik Spor Kulübü Antrenörleri Arif Doğan ve Talat Çerçioğlu turnuvayla ilgili olarak şunları ifade ettiler; “Ankara Wushu temsilciğinin düzenlediği Wushu müsabakalarına 4 sporcuyla katıldık.  Sporcularımla ve onların velileriyle bütün olduk. Tüm veliler maddi ve manevi yanımızda. Şu anda, Kdz.Ereğli de faaliyetlerimize devam ediyoruz.  Birlikte bir bütün oluşturduk ve başarılı olacağımıza inandık. Bu spora ilgi duyan ve ilgilenen tüm gençlerimizi bizimle çalışmaya davet ediyoruz.”dediler. 

 

ŞAMPİYON KDZ.EREĞLİ’DEN 

Turnuvada büyük başarılara imza atan Kdz.Ereğlili sporcular bölgemizin gururu oldu. Kendi kilosunda madalyaları kapan sporcularımız turnuvaya renk kattılar.  
Genç Erkek 58 kg Kdz.Ereğlili Enes Bozkurt 2.liği elde ederek gümüş madalya, yine Kdz.Ereğli Mert Erdoğan 75 kg Genç Erkekler de 2.liği elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldu. 
Büyük Erkekler de ise 65 kg. Ereğlili Sporcu Muhammed Yaşa şampiyon olarak altın madalyanın sahibi oldu. Aynı zaman da Gala gecesinde ilk profesyonel maçını nakavtla aldı.