AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı Yağlı Güreş komitesini ziyaret etti.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Alaplı’nın dünyaya tanıtılmasında büyük rolü olan Geleneksel Alaplı Yağlı Güreşlerinin tekrar yapılmasını konusunda destek vereceğini belirtti.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı Yağlı Güreş komitesini ziyaret eden Zonguldak Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen,2009 yılında ekonomik krizden dolayı Türkiye’de bazı yerlerinde olduğu gibi İlçemizde de yağlı güreşler yapılamadı. Bu yıl yapılması için destek olacağım” dedi.Alaplı yağlı güreşlerinin marka olduğunu dile getiren Türkmen “ Türkiye’de ve Dünya’da Alaplı Yağlı Güreşleri bir marka olmuştu. 2009 Yılındaki ekonomik kriz sebebiyle Türkiye’de bazı yerlerde olduğu gibi Alaplı’da da yağlı güreşler yapılamadı. Ama bu gelenektir. Bu yıl yapmayı düşündüğünüz 25. Alaplı Yağlı Güreşlerinde sonuna kadar yanınızdayım. Alaplı’da yapılacak tüm olumlu düşünceler ve fikirler için ben şimdiden evet diyorum. Sizlerinde 12 Eylül 2010 da yapılacak olan referandumda evet diyeceğinize inanıyorum. Alaplı’nın menfaatleri için parti gözetmeden her zaman yanında olacağız. Geçmişte Alaplı’ya birçok devlet yatırımı yapıldı. Bundan sonrada ihtiyaca göre devletin eli Alaplı’nın yanında olacaktır” dedi.

Türkmen’e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu konuşmasında “Önümüzde geçen yıl yapamadığımız geleneksel Alaplı Yağlı Güreşleri var. Bununla ilgili her konuda yanımızda olacağını söylemesi bizi onurlandırmıştır. Ayrıca Alaplı’nın diğer sorunları ile ilgili zaten kendilerine ve diğer bölge milletvekillerimize dosyalar sunmuştuk. Bizlere yardımcı olacaklarını belirttiler. Ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. Türkmen daha sonra yağlı güreş komitesi ile bir süre sohbet etti.