Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteğiyle, Türkiye Özel Sporcular Derneği’nin, zihinsel engelli çocukları spor aracılığıyla toplumsal hayata dahil etmek amacıyla düzenlediği Özel Olimpiyatlar Türkiye-Vodafone Karma Futbol Turnuvası 3. bölge maçları, Zonguldak’ta başladı.

Karabük İş Eğitim Merkezi, Sinop Özel İlkevim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Bartın Özel Sporcular Kulübü, Samsun İlkumut Özel Rehabilitasyon Merkezi, Düzce Özel İlkbahar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zonguldak Özel Özüm Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Zonguldak OTA Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin oluşturduğu karma futbol takımlarının mücadele edeceği turnuva, iki gün boyunca çekişmeli ve tatlı bir rekabete sahne olacak. 9 Karma Futbol Takımı içerisinde 54 zihinsel engelli, 36 zihinsel engelli olmayan toplam 90 sporcu yer alıyor.

Turnuva öncesinde Karaelmas Can Polat Pamay Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Ahmet Boncuk,  Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, Gençlik ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri Şakir Aslan ve Mehmet Duyar, bazı daire müdürleri ile sporseverler katıldı. Açılış töreninde olimpiyatlara katılan takımlar tek tek tanıtıldı. Daha sonra, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Yapılan konuşmaların ardında yerel sanatçı Barış’ın söylediği şarkılarla coşan özel sporcular, gönüllerince eğlendi. Ardından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’na geçildi ve ortadan ikiye bölünen sahada 15’er dakikalık maç yapıldı. Karşılaşma sırasında sporcuların seviyeleri tespit edildi.