Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) yabancı öğrencilerin sosyal yetkinliklerinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen futbol turnuvasının sona erdiği bildirildi. 

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 8 ülke takımının katıldığı turnuvanın şampiyonunun finalde Yemen'i yenen Türkmenistan olduğu belirtildi. 

Açıklamada, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, şu ifadelerine yer verildi:

"Uluslararası öğrenci sayısının artırılması üniversitenin hem dış dünya kültürlerine yakınlığını sağlamak hem de Türkiye'nin kültürünün daha iyi anlaşılmasında büyük önem arz ediyor. Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını arttırmak amacıyla uluslararası öğrencilerin Türkiye'deki hayatlarını kolaylaştırmayı, onlara ülkemizi sevdirmeyi ve öğrenim görmeyeyi özendirici faaliyetler düzenlemenin yanı sıra öğrenim hayatlarının sonunda hem ülkemiz hem de üniversitemiz için fahri elçiler yetiştirmeyi arzulamaktayız. Üniversitemizde, uluslararası öğrencilerimize yönelik sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenerek uluslararası öğrencilerin üniversitemizle, diğer öğrencilerle, Zonguldak şehri ve kültürümüzle tanışmaları, kaynaşmaları ve bütünleşmeleri sağlanmaktadır."