Kandilli Dayanışma Evi'nin düzenlediği ve büyük beğeni toplayan, "2010 Yılı Voleybol Bahar Turnuvasının" şampiyonu Yenimahallespor olurken, diğer takımların centilmence mücadelesi ve dostluk mesajları şampiyonaya damga vurdu.

Kandilli'de bulunan Kandilli Dayanışma Evi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen, "2010 Yılı Voleybol Bahar Turnuvası" sona erdi. Turnuvaya Armutçuk Lisesi, Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu, Yayla Mahallesi, Yenimahalle, Kandilli Cemiyeti, Dumanaltı, Kandilli Dayanışma Evi, Kandilli Başı Lojman olmak üzere toplam 8 takım katılırken ilk 4'e giren Yenimahalle, Kandilli Cemiyeti, Yayla Mahallesi ve Madenci İlköğretim Okulu play-off'larda karşı karşıya geldi. Yarı final maçlarında Yenimahallespor grubun favorisi Kandilli Cemiyeti'ni 3-0, Madenci İlköğretim Okulu'da Yayla Mahallesi'ni 3-2'lik skorla geçerek adını finale yazdırmıştı. Önceki akşam Kandilli Basketbol Sahasında oynanan final ve üçüncülük dördüncülük maçları yine belde halkının büyük ilgisini gördü.

BELDEYE VOLEYBOL TURNUVASI RENK GETİRDİ
TTK Armutçuk Müessese Müdür Yardımcısı Abdülbaki Ay, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve ilçe yöneticileri, AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ve ilçe yöneticileri, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra çok sayıda sporseverin katılımı ile gerçekleştirilen final maçlarında üçüncülük dördüncülük maçında Yayla Mahallesi ile Kandilli Cemiyeti karşı karşıya geldi. Zaman zaman çekişmeye sahne olan karşılaşmada Yayla Mahallesi, Cemiyet'in hatalarını da iyi değerlendirdi ve karşılaşmayı 3-1 kazanarak turnuvanın üçüncüsü oldu. Final maçında ise Yenimahallespor ile Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu takımları karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan zaman zaman da adeta nefesleri kesen final maçında Yenimahallespor zaman zaman uzatmalar giden karşılaşmada güçlü rakibini 3-0'la devirdi ve turnuvanın şampiyonu oldu. Maç sonrası Yenimahallespor cephesinde büyük sevinç yaşanırken Madenci İlköğretim Okulu oyuncuları da karşılaşmanın hakemine tepki gösterdiler.

ÖDÜL TÖRENİ
Kandilli Dayanışma Evi Yöneticisi Çağlar Kılavuz daha önce voleybol oynarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Hasan Turan ve şehit Ömer İnce'yi anarak başladığı konuşmasında ilk kez düzenlenen voleybol turnuvasına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, "Kandilli'de ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören voleybol turnuvasına katkı sağlayan destek veren TTK Armutçuk Müessesesi yöneticilerine, Yazıcıoğlu ve Yağmuroğlu Şirketler Grubuna, CHP ve AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkan ve Yöneticilerine, Kandilli Belediyespor Yönetimine, turnuvaya katılan tüm oyuncularımıza ve maçları izleyen halkımıza teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

ÖZDEMİR VE BALCI KUPA VERDİ
Turnuvanın üçüncüsü olan Yayla Mahallesi'ne kupasını Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu Müdürü Serap Özdemir verirken turnuvanın ikincisi Madenci İlköğretim Okulu'na kupasını CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı verdi. Balcı yaptığı konuşmasında Kandilli'de voleybol organizasyonunu gerçekleştiren ve bu organizasyonda yeralan takımları kutlarken, "İnşallah bu tür etkinlikler devam eder" dedi.

ŞAMPİYONLUK KUPASI ABDÜLBAKİ AY'DAN…
Turnuvanın şampiyonu Yenimahallespor ise tezahürat ve alkışlarla şampiyonluk kupasını Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessese Müdür Yardımcısı Abdülbaki Ay'ın elinden aldı. Büyük sevinç yaşayan Yenimahallespor'un başarısını kutlayan Ay tüm takımların da centilmence bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek organizasyonu düzenlenen ve katılan takımlara teşekkür etti.

YENİ TURNUVA BAŞLAYACAK
Öte yandan gelen talepler doğrultusunda Eylül ayı içerisinde bir voleybol turnuvası daha düzenlenmesi hedefleniyor. Kandilli Dayanışma Evi Yöneticilerinden alınan bilgilere göre turnuvanın yeniden yapılması için gerek belde den gerekse Kdz.Ereğli'den talepler var bu talepler değerlendirilmesinin ardından muhtemelen Eylül ayı içerisinde bir turnuva daha gerçekleştirilecek.

İkincilik kupası Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu Müdürü Serap Özdemir'e verildi.

Madenci İlköğretim Okulu Takım Kaptanı Sabahattin Tokgöz, ikincilik kupasını Yaşar Balcı'dan aldı.

Yavuz Akçakese, üçüncülük kupasını Serap Özdemir'in elinden aldı.

Turnuvanın favorilerinden Kandilli Cemiyeti son maçlarda eksik ve sakat oyuncuları nedeniyle turnuvayı dördüncü bitirebilirken sertifikasını Çağlar Kılavuz'dan takım kaptanı Taner Sağlam aldı.

Yağmuroğlu sponsorluğunda turnuvanın en genç ve ilköğretim okulu öğrencisi Çağlar Sağlam'a, Kandilli Dayanışma Evi Başkanı Abdurrahman Canlı tarafından hediye verildi.

Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Yazıcıoğlu finale kalan takımlara saat hediye ederken turnuvaya katılanların yoğun alkışını aldı.