12 yaşındaki Hüseyin Ergin, üç yıl önce başladığı eskrimde milli formayı giyeceği günün hayalini kuruyor

  

Kdz.Ereğli'de yaşayan Hüseyin Ergin, üç yıl önce başladığı eskrimde milli forma giymeyi hedefliyor.

 

TEMPOLU ÇALIŞMA

Okuldaki öğretmeninin yönlendirmesiyle ve ailesinin desteğiyle eskrime başlayan 12 yaşındaki genç sporcu, antrenörü Furkan Unutan eşliğinde hayalini kurduğu milli formayı giyebilmek için yoğun tempoda çalışıyor.   

 

HAFTADA 4 GÜN ANTRENMAN

Ergin, yaptığı açıklamada, antrenmanlara gittikçe eskrime olan düşkünlüğünün arttığını söyledi. Eskrime başlamasında artrenörünün büyük katkısı olduğunu anlatan Ergin, "Eskrimi daha önce hiç bilmiyordum. Haftada 4 gün antrenman yapıyorum, çok güzel bir spor." diye konuştu.

 

ÇEŞİTLİ DERECELER ALDI

Genç sporcu, ilk etapta il genelindeki çeşitli turnuvalara katıldığını ve il şampiyonluğunu kazandığını belirten Ergin, "İl şampiyonu olduktan sonra Türkiye'nin farklı bölgelerindeki turnuvalara katıldım, çeşitli dereceler aldım. Antrenörüm ve ailemin bana verdiği destek beni daha da hırslandırdı, bu hırsla da iyi yerlere geleceğim. Bir kez daha antrenörüm ve aileme teşekkür ediyorum." dedi.

Milli formayı giymeyi ve uluslararası şampiyonalarda ülkesini temsil etmeyi çok istediğini anlatan Ergin, uluslararası yarışlarda Türk bayrağını dalgalandırma hayalini birgün gerçeğe dönüştüreceğini sözlerine ekledi.

 

"MİLLİ FORMAYI HAKEDECEKTİR"

Hüseyin'in antrenörü Furkan Unutan da genç sporcunun yeteneğiyle dikkatleri üzerine çektiğini ifade ederek, "Hüseyin bu işe elverişli ve kendisinden çok ümitliyim. Yavaş yavaş da gelişme kaydediyor. Bu işi severek yapıyor, severek yapan herkes kazanır. Hüseyin'in de kazanacağına inanıyorum. Milli formayı kesinlikle giyecektir." diye konuştu.

 

BABA ÇOK MUTLU

Baba Hasan Ergin de oğluyla gurur duyduğunu ve onunla turnuvalara giderek kendisine destek olmaya çalıştığını kaydetti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)