Karan, Karadeniz Ereğli Yenimahalle'de arkadaşı Volkan Karaahmetoğlu'na ait işyerlerini ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamasında, Spor Toto Süper Lig, Milli Takım ve Avrupa Kupalarını değerlendirdi.

 

"FAVORİ FENERBAHÇE"

Transfer dönemini şampiyon olarak önemli transferler yapan Fenerbahçe'nin olduğunu belirten Karan, "Fenerbahçe transfer döneminin şampiyonu. Galatasaray da kazanmayı bilen bir takım. Bu sene Beşiktaş da iyi bir kadro kurdu. Şenol Güneş'in gelişi ile birlikte Beşiktaş'ın da yapabileceği en iyi transfer zaten Şenol Güneş'ti. İyi bir kadro oluşturdular. Ufak tefek eksiklikleri var onları giderirlerse de Beşiktaş da bu yarışın içerisinde olacaktır. Sezona iyi başladı iki takım" dedi.

 

GALATASARAY'DA MELO VE BURAK KRİZİ

Galatasaray'ın takım içerisinde sıkıntı olduğunu gördüğünü ifade eden Karan, "Toparlanır mı, toparlanırlar. Galatasaray'da Melo krizinden sonra Burak krizi var. Futbolcular dışarıdan mutsuz gibi gözüküyor" sözleri ile konuştu.

 

"İNANILMAZ FARKLAR OLACAK"

Spor Toto Süper Ligin şampiyonluğunda Fenerbahçe'nin favori gözüktüğünü, Galatasaray ve Beşiktaş'ın da bu yarışın içerisinde olacağını kaydeden Ümit Karan, "Ligde ilk üç ile dört ve beşinci sıralar arasında inanılmaz bir puan fark olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

"GALATASARAY'IN TRANSFER YAPMASI ŞART"

Şampiyonlar ligi ve Avrupa kupalarında Türk takımlarını ise Karan şu sözlerle değerlendirdi: "Şampiyonlar ligi zaten zor, Avrupa liglerinde bütün takımlar başarılı olabilirler. Avrupa liglerinde oynamak ile Türkiye liglerinde oynamak aynı şey değiller. Oluşacak gruplara, rakiplere bağlı. Fenerbahçe yeni bir takım, kolay olmayacak. Galatasaray'a şampiyonlar liginde hangi takımlar çıkabilecek o önemli. Şampiyonlar ligi daha da zorlaştı. Galatasaray'ın şampiyonlar ligine gitmesi için transfer yapması gerekiyor"

 

MİLLİ TAKIMIN DURUMU

Liglerde yabancı kontenjanının serbest bırakılmasını kulüplerin çok fazla etkilemeyeceğini ifade eden Karan, A Milli Futbol Takımının ise avantaj kaybettiğini, maç kaybetmeye tahammüllerinin kalmadığını vurgulayarak, "Zor ama imkansız da değil" dedi.

 

"EREĞLİ'DE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

İşadamı Volkan Karaahmetoğlu da, İstanbul Florya'da işadamı Özkan Özyiğit vasıtası ile tanıştığı Ümit Karan'la iyi bir dostlukları oluştuğunu belirterek, "Kendisini daha önce de Karadeniz Ereğli'ye davet etmiştim, sağolsun bu teklifimize olumlu yaklaştı, kendisini Ereğli'de misafir etmekten mutluluk duyuyoruz" ifadelerine yer verdi. Karan daha sonra hayranları ile fotoğraf çektirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)