Polonya'nın başkenti Varşova'da 15-24 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak Özel Olimpiyatlar Avrupa Gençlik Oyunları'nın Türkiye ayağındaki "Umut Meşalesi"ni, ilimizi masa tenisi branşında temsil edecek Özüm Özel Eğitim Okulu sporcusu Mert Kahveci yaktı.
Kahveci, Türkiye Özel Olimpiyatlar Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, İstanbul Vali Yardımcıları Ali Bakoğlu ve Mustafa Altıntaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, TÖSSED Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın, ABD Basketbol Milli Takım oyuncusu Tyson Chandler ile birlikte İstiklal Caddesi'nde yapılan meşale koşusunun ardından Taksim Meydanı'nda meşaleyi ateşledi.
Konu ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Şaban Kayış, "Bu meşalenin Organizasyon Komitesi tarafından sporcumuza yaktırılması, bizlere verilen önem ve çalışmalarımızın takdir edilme göstergesidir" dedi.
Kendisinin de Polonya'da yapılacak oyunlara basketbol antrenörü olarak katılacağını belirten Şaban Kayış, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve Türkiye'yi ve Zonguldak'ı yine başarılı şekilde temsil edeceklerini dile getirdi.
Kayış, spor ile eğitim çalışmalarının bir araya getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Bu sayede sporun olumlu kazanımları öğrencilerimizin daha başarılı eğitim çalışmaları yapılabilmesine destek verecektir" dedi.