Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) düzenlenen Veteranlar Futsal (Salon Futbolu) Turnuvası, önceki gün Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Spor Salonu’nda başladı.

 

45 yaş ve üzeri futbolcuların oynayabildiği turnuvada, Boşta Kalan Futbolcularspor, Zonguldak Belediyespor, DSİspor, Zonguldakspor A Grubu’nda, İnağzıspor, Çatalağzıspor, Kozluspor, Demirspor B Grubu’nda mücadele ediyor.

20’şer dakika üzerinden çift devre halinde oynanan maçlarda, takımlar kadrolarında toplam 11 futbolcu bulundurabiliyor. 11 futbolcudan 6’sı forma giyerken, geri kalan 5 futbolcu yedekte bekliyor.

Tek devre halinde oynanacak maçlar sonunda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, Play-Off’a yükselecek. Play-Off’ta yarı final maçları Cuma, final maçı ise Cumartesi günü oynanacak. Play-Off maçları sonunda 1’nci olan takıma, TÜFAD tarafından şilt verilecek.

Önceki gün başlayan turnuvada, A Grubu’nda Boşta Kalan Futbolcular Spor-Zonguldakspor, Zonguldak Belediyespor-DSİ Spor, B Grubu’nda ise İnağzıspor-Demirspor ve Çatalağzıspor-Kozluspor maçları oynandı.

TÜFAD Başkanı Ahmet Birdal, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dilerken, “Futsal turnuvası, TÜFAD olarak bu yıl düzenlediğimiz ikinci veteranlar turnuvası. Böylesi turnuvalar yıllarca bir araya gelmemiş eski arkadaşları buluşturuyor. Böylelikle eski dostluklar hatırlanmış olunuyor” dedi.