Ereğli Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce kurulan Oturarak Voleybol Takımı'nın kısa sürede büyük başarılara imza attığını söyledi.

Filistin Oturarak Voleybol Takımı'nı, mayıs ayında Ereğli'de ağırlayarak tüm dünyaya barış mesajları verdiklerini belirten Atay, şöyle konuştu:

"Tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu Filistin'de bir çoğu İsrail askerleri tarafından vurularak engelli kalanların oluşturduğu Filistin Oturarak Voleybol Takımı'nı ilçemizde misafir etmek tüm dünyaya da örnek olmuştur. Gerek yurtiçi, gerekse yurtdışından bu birliktelikten dolayı çok sayıda kutlama mesajları bile aldık."

Atay, Konya'da şampiyon olacaklarına inandıklarını vurgulayarak, "Konya Selçuk Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu'nda oynanacak maçlara takımımız büyük bir heyecan ve azimle hazırlandı. Kafilemizde 12 sporcu, 1 antrenör ve 1 idareci bulunmakta. Konya'dan Türkiye şampiyonu olarak dönebilecek güçteyiz. Bizim en büyük amacımız, ülkemizi yurt dışında temsil etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Antrenör Adem Çelik ise oyuncuların moral motivasyonunun çok iyi olduğunu bildirerek, Konya'dan Türkiye şampiyonu olarak ayrılmayı istediklerini kaydetti.
Takım içerisinde ise Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Nazım Erdoğan, Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği Tarkan Adik de bulunuyor.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)