Benim kaleminden çıkan güncel bir haberin bu kadar ses getireceğini birlerini bu kadar rahatsız edeceğini hiç düşünmemiştim. Alt tarafı normal sıradan bir haberin, Alaplı meselesi haline getireceği aklımın uçundan bile geçmezdi. Habere baktıkça haberin içinde acaba ne yanlışlık yaptım bir yerde yazım hatası mı oldu diye tekrar, tekrar okuyorum.

Hiçbir hata yok..

Geçtiğimiz hafta Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yaparın ağzından Alaplı Deresinin kurtulması ile ilgi bir haber yapalım dedik.

Yapmaz olaydım!

Haberin içeriğinde Alaplı deresinin kurtulması için Muhtarlar Derneğinin 2009 yılında bir proje hazırlayarak bunu ilgi makamlara teslim edilmesi ve altında da Başkan Rahmi Yaparın, projede en çok emeği gecen Alaplı Ak Parti İlçe Başkanıdır demesi…

Haberin Özeti bu…

Bu haber çıktıktan sonra..

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz’ın bir den bire facebook paylaşım sitesinde haber ile ilgi yalanlama, karalama ve hatta hakaret boyutlarına varan açıklamalarını gördüm.

Çok üzüldüm.

Türkyılmaz’ın, haberin muhatabına ya da haberi yazana gelip “Bu habere şunları, bir eksiklik var. Alaplı Deresi için bizde mücadele ediyoruz. Biz de bununla ilgi ilgili makamlara muhtarlar derneği ile ilgi dilekçeler sunduk.” demesi gerekirken Facebook üzerinden 1 haftadır farklı yorumlar yapması ben bir başkana hiç yakıştıramadım.

Başkan dediğin dik duruş sergiler.

Bir başkan olarak bir makamı temsil ediyorsun.

Haberin doğruluğuna inanmıyorsan..

Muhatabın haberin içindeki kişidir.

Ceviz kabuğunu doldurmayacak bir haber için bu kadar gülütlü yapılması, insanın aklına

ister istemez ‘reklamı yoksa siyaset mi ’ yapılıyor düşüncesini getiriyor.

Ben kesinlikle kendi haberlerimle ile ilgi olsun ya da kişisel bir şey olsun facebook’tan kimseye yorum yazma huyum yoktur.

Ancak..

Benim adımın ve gazetemin ismi geçtiyse yorum yapma hakkım doğar.

Bir kere şunu belirtmek isterim benim çevre koruma derneğinin ne abone parasına ihtiyacım var nede haberlerine..

Benim ekmek paramı çevre koruma derneği vermiyor.

Benim ile ilgi yorumlar yazabilirsin ancak emekli bir öğretmen olan Mustafa Kanca’ya kullandığın üsluplar hiç hoş değil bir başkana yakışmayacak sözler bunlar.

Bunun yorumunu ben Alaplı halkına bırakıyorum.