Teknosa Türkiye Kupası mücadelesinin son gününde B Grubu'nda oynanan ilk maçta yenilgisiz Bornova Belediyesi ile 1 galibiyeti bulunan Erdemir karşı karşıya geldi. Maçtan, Erdemirspor, 73-65 galip ayrıldı. Erdemirspor'un, Bornova Belediyespor'u 15 sayı farkla yenmesi gerekiyordu. Ancak Türk Telekomspor'un Antalya Büyükşehir Belediyespor'u 82-51 yenmesinin ardından grubu üçüncü tamamlayan Erdemirspor, 7 sayıyla 8'li final vizesini gidemedi. Öte yandan karşılaşmanın yıldızı Erdemir'den Erkan Veyseloğlu oldu. Oyuncuya ödülünü Bursa Eski İl Temsilcisi Saruhan Megrel verdi.
Karşılaşmanın ilk yarısında Erdemir, sert savunması ile rakibini 12 top kaybına zorlayarak hücum düzenini bozmayı başardı ve 3 sayılık basketlerle etkili olarak soyunma odasına 8 sayı üstün gitti. Üçüncü periyotta savunma direncini arttıran ve farkın 15 sayıya kadar çıkmasına rağmen mücadeleden kopmayan İzmir temsilcisi, Joshua Shipp'in gayretli oyunu ile maça tekrar ortak oldu ve 36. dakikaya girilirken ilk kez skor üstünlüğünü ele geçirdi. Toplamda 21 top kaybı yaparak maçı tamamlayan Bornova Belediyesi, hücumdaki hataları ile mağlup olurken, Erdemir, savunması ile rakibini 65 sayıda tutarak ikinci galibiyetini elde etti.
İkinci periyoda Leon William-Emre Ekim ikilisi ile etkili başlayan Erdemir, Albert Brown ve Joshua Shipp'in sayılarına engel olamadı. İki takımın da üst üste hücumlardan boş döndüğü dakikaların ardından Hakan Köseoğlu'nun arka arkaya bulduğu basketlerle suskunluğunu bozan Ereğli temsilcisi, ilk yarıyı 30-38 üstün kapattı.
İkinci yarıya bulduğu basketlerle farkı 13 sayıya çıkartarak başlayan Erdemir, Albert Brown ve Ivan Kojevic'in basketlerine de Hakan Köseoğlu ve Erkan Veyseloğlu ile karşılık verdi. Maçın 25. dakikasına 35-49 önde geçen Ereğli temsilcisi bu dakikadan sonra üst üste top kayıpları yaparken, Bornova Belediyesi Joshua Shipp'in bulduğu 10 sayının ardından Ivan Kojevic'in basketi ile farkı 3 sayıya indirdi (46-49). Rakibinin 11-0'lık serisine Emre Ekim'in 3 sayılık basketi ile son veren Erdemir, final periyoduna 46-54 önde girdi. 
Final periyodunun ilk 4 dakikasında Bornova Belediyesi Joshua Shipp ile 6 sayı bulurken, Erdemir skor üretemedi ve farkın 2 sayıya inmesine de engel olmadı (52-54). Hakan Köseoğlu ile suskunluğuna son veren Ereğli temsilcisi, Serdar Yavuz'un 3 sayılık basketine engel olmadı. Son 4 dakikaya girilirken İzmir temsilcisi, Ivan Kojevic'in basketi ile maçta ilk kez öne geçti (57-56). Karşılıklı basketlerle birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın mücadelesinde son 2 dakikaya 63-63 eşitlikle girildi. Leon Willams- Ramel Curry ikilisi ile birlikte Serhan Kavut'un 3 sayılık basketi ile son saniyelere 6 sayı üstün giren Erdemir maçtan da 65-73 galip ayrıldı.